Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Sininen tulevaisuus luovutti 5 000 kannattajakorttia sinisissä laatikoissa

Siniset haluavat,että turvapaikkahakemukset käsitellään Euroopan ulkopuolella.

Sampo Terho, Matti Torvinen ja Tiina Elovaara
Sininen tulevaisuus -yhdistyksen puheenjohtaja Sampo Terho, kansanedustaja Matti Torvinen ja Sinisen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Tiina Elovaara veivät kannattajakortit puolueen rekisteröimistä varten oikeusministeriöön Helsingissä maanantaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Kristiina Tolkki
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisista eronnut Sininen tulevaisuus on toimittanut oikeusministeriöön puolueen perustamiseen vaadittavat 5 000 kannattajakorttia. Kortit luovutettiin maanantaina sinisissä laatikoissa.

Siniset ilmoittaa olevansa rasismia vastaan, mutta maahanmuuttokriittinen puolue. Sininen tulevaisuus -yhdistyksen puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho haluaa uudistaa maahanmuuttopolitiikkaa.

– Itävallan vaalit osoittaa, että jos maahanmuuttoa ei laiteta kuntoon, tulee aina uusia puolueita, jotka lupaavat laittaa sen kuntoon.

Terho haluaa, että turvapaikkahakemukset käsitellään Euroopan ulkopuolella, ettei synny samaa tilannetta kuin kaksi vuotta sitten, kun Suomeen tuli ennätysmäärä turvapaikanhakijoita.

– Sellainen tilanne ei saa toistua. Meidän pitää huomioida Suomen kantokyky ja taloudelllinen tilanne, kun rakennetaan maahanmuuttojärjestelmää. Mutta sulkeutua ei voi, Terho sanoo.  

Sininen eduskuntaryhmä syntyi, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi kesäkuun puoluekokouksessa Jyväskylässä. Perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittiin Jussi Halla-aho.

Puolue voidaan perustaa, kun oikeusministeriö on laskenut kannattajakortit ja tarkistanut niiden aitouden. Käytännössä tämä kestää 1-2 kuukautta.

Suosittelemme