Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

NBA:n mestarivalmentaja ylisti Lauri Markkasta – ”Hän on ihmeellinen pelaaja"

NBA:n valmentajavelho Gregg Popovich hehkutti Lauri Markkasta sen jälkeen, kun Markkanen oli esiiintynyt vaikuttavasti Popovichin San Antoniota vastaan.

Gregg Popovich
Gregg Popovich Kuva: AOP
Antti-Jussi Sipilä
Avaa Yle-sovelluksessa

**CHICAGO. **Viisi kertaa San Antonion Spursin NBA-liigan mestariksi valmentanut Gregg Popovich oli vaikuttunut Lauri Markkasen esityksestä. 213-senttinen suomalainen heitti ottelussa 13 pistettä ja repi sivussa 12 levypalloa. Spurs voitti ottelun 87-77.

Markkanen osui ottelussa kolme kertaa bonuskaaren takaa. Komein yksittäinen suoritus ottelussa oli, kun jyväskyläläinen piti Spursin espanjalaistähteä Pau Gasolia pujottelukeppinään ja nosti komeiden harhautusten jälkeen kaksi pistettä.

–  Hän on ihmeellinen pelaaja. Hän on aggressiivinen ja hän on fiksu pelaaja. Lisäksi hän on hyvä heittäjä. Hänestä tulee koko ajan parempi ja parempi, kun oppii lisää, hehkutti Popovich suomalaista koristähteä.

Markkanen urakoi ottelussa kentän suurimmat minuutit. Hän viiletti kentällä hurjat 37 minuuttia. Myös hän oli otettu tulevan Hall of Fame –valmentajan kehuista.

– Ollakseni rehellinen, se tuntuu hyvälle, sanoi Markkanen ottelun jälkeen ollessaan toimittajajoukon ympäröimänä.

Lue lisää:

Markkanen urakoi ensimmäisen tupla-tuplansa – Chicago kiusasi pitkään NBA:n huippujoukkuetta

Komea tilastorivi ei Markkasta hetkauttanut: ”Kuinka paljon heitin kaarelta?”

NBA:n mestarivalmentaja ylisti Lauri Markkasta – ”Hän on ihmeellinen pelaaja"

Suosittelemme sinulle