Hyppää sisältöön

Aavasaksalle rakennettiin uusi laskettelurinne

Aavasaksan laskettelukeskuksen uusi rinne avataan ensi vuoden alkupuolella.

Aavasaksan uutta rinnettä rakennettiin kesän aikana. Kuva: Ylitornion kunta
Risto Koskinen

Ylitornion Aavasaksan laskettelukeskukseen on rakennettu uusi rinne. Keskuksen kolmas rinne otetaan käyttöön tammikuun lopulla.

– Rinne on vajaan kilometrin mittainen, leveä laskettelubaana, jossa on hyviä korkeuseroja. Se tulee nykyisten rinteiden eteläpuolelle, kertoo Ylitornion kunnan yritysneuvoja Toni Kraatari.

Kraatarin mukaan uuden rinteen paikalla on lasketeltu ennenkin, mutta se ei ole ollut virallinen laskettelureitti ja sitä ei ole ylläpidetty. Turvallisen laskettelurinteen rakentaminen on vaatinut paljon töitä.

– Alueella on tehty kesällä maansiirto- ja räjäytystöitä. Konekanta on ollut aika massiivista ja ammattitaitoa siellä on varmasti tarvittu. Lisäksi on pitänyt ottaa huomioon paljon asioita, jotta lopputulos on sellainen kuin halutaan. Eli kyllä siinä on iso työ tehty.

Uuden rinteen lisäksi Aavasaksan laskettelukeskusta on kehitetty viime vuosina muutenkin. Viime talvena laskettelukeskukseen valmistui uusi kahvila- ja huoltorakennus. Lisäksi alkuperäistä hissikalustoa nykyaikaistettiin.

Suosittelemme sinulle