Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Yle seuraa hetki hetkeltä – Kuolleiden varusmiesten nimet julkistettu

Raaseporissa Länsi-Uudellamaalla on kuollut tasoristeysonnettomuudessa neljä ihmistä. Onnettomuudessa törmäsivät toisiinsa armeijan maastokuorma-auto ja henkilöjuna.

Raasepori onnettomuus
Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Puolustusvoimien Masi-maastoajoneuvon ja junan törmäyksessä on kuollut neljä ihmistä Poliisin mukaan. Yksi kuolleista oli matkustajana junassa.

Puolustusvoimat on tiedottanut, että onnettomuudessa oli osallisena kahdeksan varusmiestä, joista kolme on menehtynyt ja neljä on loukkaantunut. Yhdellä ei ole fyysisiä vammoja.

Maastokuorma-auto oli Uudenmaan prikaatin komppaniaharjoituksessa. Uudenmaan prikaati on perustanut kriisiryhmän onnettomuuden vuoksi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitpiirin HUS:in mukaan Raaseporin ja Töölön sairaaloihin on viety hoitoon kaikkiaan 11 junaonnettomuudessa loukkaantunutta ihmistä. Lievästi loukkaantuneita on seitsemän.

Lievästi loukkaantuneet on viety Raaseporin sairaalaan, ja neljä vakavasti loukkaantunutta Töölön sairaalaan. Sen valmiutta nostettiin tilanteen vaatimalle tasolle.

Keravan hätäkeskus ilmoitti hieman kello kahdeksan jälkeen, että Raaseporissa on tapahtunut tasoristeysonnettomuus.

Kartta Tammisaaren alueesta.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Rataliikennekeskuksen mukaan junaliikenne Karjaan ja Hangon välillä on toistaiseksi poikki pelastus- ja raivaustöiden vuoksi. Liikenne korvataan linja-autokuljetuksin.

VR tiedottaa, että bussit lähtevät rautatieasemilta ja liikennöivät välillä Karjaa-Tammisaari-Hanko. Väliasemilla käy taksi.

Oletko paikalla Raaseporin onnettomuuspaikalla, kerro meille tietosi tai lähetä meille kuva tai videota. Voit lähestyä meitä sähköpostilla. Laita viestiä osoitteeseen yle.uutiset@yle.fi.

Suosittelemme