Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Tältä näyttää Raaseporin turmapaikka – Katso, miten tasoristeykseen tullaan ja miten juna on lähestynyt takaviistosta

Näkyvyys Skogbyn tasoristeyksessä mitattiin viimeksi kaksi kuukautta sitten.

Tältä Raaseporin turmaristeys näyttää.
Maija Mokkila,
Teemo Tebest
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Neljä kuolonuhria vaatinut henkilöjunan ja puolustusvoimien miehistönkuljetusauton törmäys tapahtui torstaina Raaseporin Skogbyn tasoristeyksessä, jossa Leksvallintie risteää Hangon radan kanssa.

Onnettomuusristeyksessä ei ole minkäänlaisia varoituslaitteita. Kun tasoristeystä lähestyy samasta suunnasta kuin puolustusvoimien ajoneuvo, tulee Hangon suuntaan kulkeva juna rataa myöten takaviistosta oikealta. Lisäksi radassa on kaarre, joka heikentää näkyvyyttä.

Voit tarkastella onnettomuuspaikkaa tarttumalla allaolevaan kuvaan hiirellä. Kuvan aloituskohta näyttää suunnan, josta miehistönkuljetusauto oli tulossa.

Juna on tullut kuvassa oikealta.<br />Voit liikkua kuvassa hiirellä tai liikuttamalla sormella
Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Paikka on metsäinen, mutta risteyksen välittömässä läheisyydessä ei kasva korkeita puita. Radan takana kulkee Hangontie.

Liikennevirasto tarkasti Skogbyn tasoristeyksen viimeksi kaksi kuukautta sitten. Tuolloin näkyvyysolosuhteet käytiin läpi ja näkyvyyttä haittaavat vesakot raivattiin. Komisario Ilkka Kantolan mukaan risteyksen näkyvyys onkin kesäisissä olosuhteissa mitattu riittäväksi. Turmahetkellä lunta satoi kuitenkin lähes vaakatasossa.

– Näkyvyys junan suuntaan on tietysti murto-osa siitä, mitä se on kesäkelillä. Mutta toisaalta junan keulassa on aika voimakas valonheitin. Valokiila näkyy huomattavasti kauempaa kuin juna, joka valko-vihreänä häipyy lumisateeseen, Kantola arvioi.

Juna on tullut kuvassa oikealta.<br />Voit liikkua kuvassa hiirellä tai liikuttamalla sormella
Kuva: Paula Tiainen / Yle

Rataosuuden vaarallisuus on ollut viranomaisten tiedossa ja risteys on huomioitu Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin onnettomuusmalleissa.

kartta
Kuva: Eetu Pietarinen / Yle

Suosittelemme