Hyppää sisältöön

Ohjelmistofirma kieltäytyi yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa – "Ajatukset eivät natsaa arvoihimme"

"Jussi Halla-ahon valinta puheenjohtajaksi muutti puolueen profiilia niin, että emme halua olla viemässä heidän toimintaansa eteenpäin", toimitusjohtaja Tapio Nurminen sanoo Kova talous -haastattelussa.

Tapio Nurminen.

Helsinkiläinen ohjelmistoyritys ei huoli Perussuomalaista puoluetta asiakkaaksi, kertoi perussuomalaisten julkaisema Suomen Uutiset (siirryt toiseen palveluun) pari viikkoa sitten.

Flo Apps päätti lopettaa yhteistyön puolueen kanssa, kun uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomittu Jussi Halla-aho valittiin puolueen puheenjohtajaksi.

– Se muutti puolueen profiilia niin tiukasti sellaisiin arvoihin, joita me emme missään tapauksessa halua allekirjoittaa. Ilmoitimme, että emme ota enää tilauksia kyseiseltä puolueelta ja irtisanomme myös voimassaolevat sopimuksemme vuoden loppuun, Flo Appsin omistaja ja toimitusjohtaja Tapio Nurminen kertoo oheisessa videohaastattelussa.

– Katsoimme, että asiakkaan arvot ovat menneet niin omituiseen suuntaan, että emme halua olla viemässä eteenpäin heidän toimintaansa.

Nurmisen mielestä tilanne voisi olla toinen, jos kysymys olisi lyhytaikaisesta yhteistyöstä.

– Sopimuksemme ovat pitkäaikaisia, 10–20 vuotta. Se on aika pitkä aika tehdä yhteistyötä sellaisen tahon kanssa, jonka kanssa ajatukset eivät natsaa.

Nurmisen mukaan perussuomalaisten arvot ovat ristiriidassa Flo Appsin monikulttuurisuusarvojen kanssa. Hänen mielestään on Suomelle hyväksi, että maassa asuu eri kulttuureja edustavia, eri kieliä puhuvia ja eri tavalla ajattelevia.

– Kyllä maailma on globaali. Jos ajatellaan it-alan henkilökresursseja, meistä kantasuomalaisista ei löydy riittäviä resursseja infrastruktuurin pyörittämiseen. Tänne tarvitaan osaajia muualta, koko bisnes on muuttunut globaaliksi.

Kova talous on Yle Uutisten taloustoimituksen sarja. Joka toinen maanantai julkaistaan ajankohtainen verkkohaastattelu ja joka toinen maanantai tiivis video, jossa avataan talouden pinnan alla vaikuttavia ilmiöitä.

Suosittelemme sinulle