Hyppää sisältöön

Uusin Tuntematon sotilas -elokuva veti ennätysyleisön avajaisviikonloppunaan

Perjantaina ensi-iltansa saanut Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan on käynyt katsomassa viikonlopun aikana lähes 122 000 katsojaa eri puolilla Suomea.

Salo, Hietanen, Rokka ja Koskela (Akseli Kouki, Aku Hirviniemi, Eero Aho ja Jussi Vatanen) Kuva: Tommi Hynynen © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017
Satu-Lotta Peltola

Ennakkonäytökset mukaan lukien Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan on nähnyt tähän mennessä yhteensä 170 265 ihmistä. Elokuvaa esitettiin 140 paikkakunnalla.

Tuntemattoman sotilaan ensi-iltaviikonlopun katsojamäärä on enemmän kuin esimerkiksi Matti Nykäsen elämäntarina-elokuvalla Matti (2006), komedioilla _Luokkakokous _ja _Luokkakokous 2 _(2015 ja 2016), jotka ovat pitäneet hallussaan tähänastisia ennätyksiä ensi-iltaviikonlopun osalta.

Tuntematon sotilas ohitti Yösyötön ja Ikitien

Avajaisviikonloppunaan Tuntematon sotilas sai kerralla enemmän katsojia kuin kaksi muuta syksyn puhuttua kotimaista elokuvaa, Yösyöttö ja Ikitie, ovat keränneet reilussa kuukaudessa.

Marja Pyykön _Yösyöttö _-komedia sai ensi-iltansa kuukausi sitten. Sen on tähän mennessä nähnyt 128 506 ihmistä.

Antti-Jussi Annilan Ikitie, syyskuun puolivälissä ensi-iltansa saanut draamaelokuva, on kerännyt 114 091 katsojaa.

Toistaiseksi vuoden katsotuin kotimainen elokuva on Napapiirin sankarit 3. Sen on nähnyt 262 497 ihmistä.

Tuntemattomalle kiitosta ja kritiikkiä

Louhimiehen Tuntematon sotilas on saanut kriitikoilta ristiriitaisen vastaanoton. Elokuvaa on sekä ylistetty mestariteokseksi että moitittu riskittömäksi Suomi 100 -juhlakuvaelmaksi.

Louhimiehen elokuva on kolmas Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta tehty filmatisointi. Edvin Laineen lisäksi Rauni Mollberg on kuvannut romaanista oman versionsa vuonna 1985.

Monen suomalaisen ainoana oikeana Tuntemattomana pitämä Edvin Laineen vuoden 1955 filmatisointi on Suomen kaikkien aikojen katsotuin kotimainen elokuva. Sen on nähnyt elokuvateattereissa 2 800 000 katsojaa vuosikymmenten varrella.

Lisätty klo 13:15 tiedot muiden kotimaisten elokuvien katsojaluvuista.

Suosittelemme sinulle