Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Trump kampanjapäällikön syytteistä Twitterissä: Tämä oli vuosia sitten, miksi Hillaryyn ei keskitytä?

Myös presidentti Donald Trumpin asianajaja korosti, ettei Paul Manafortin syytteillä ole mitään tekemistä Trumpin vaalikampanjan tai väitettyjen Venäjä-yhteyksien kanssa.

Donald Trump
Donald Trump Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA
Simo Ortamo
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on reagoinut entisen kampanjapäällikkönsä Paul Manafortin syytteisiin Twitterissä.

– Anteeksi, mutta tämä oli vuosia sitten, ennen kuin Paul Manafort oli mukana Trumpin kampanjassa. Miksi kieroon Hillaryyn ja demokraatteihin ei keskitytä?" Trump kirjoittaa.

Trump kirjoitti myös, ettei yhteistyötä Venäjän kanssa ollut.

Presidentti Trumpin asianajaja John Dowd on sanonut samoin, että Manafortin syytteillä ei ole mitään tekemistä vaalikampanjan tai väitettyjen Venäjä-yhteyksien kanssa.

Trump ja hänen asianajajansa viitannevat siihen, että pidätettyä kampanjapäällikköä vastaan nostetut syytteet muun muassa rahanpesusta liittyvät hänen toimintaansa poliittisena konsulttina Ukrainassa.

Erikoistutkija Robert Muellerin johtama tutkinta nosti maanantaina syytteet Trumpin presidentinvaalikampanjan päällikkönä toiminutta Paul Manafortia ja hänen liikekumppaniaan Rick Gatesia vastaan. He ovat antautuneet poliisille.

Lue myös:

Trumpin entiset avustajat antautuvat FBI:lle – syytteenä mm. valtionvastainen toiminta

Suosittelemme