Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Jasper Pääkkönen jyrää näyttelijöissä – tulot 240 000 euroa

Elokuvaohjaajista sekä Dome Karukoski että Aku Louhimies tienasivat yli 140 000 euroa.

Jasper Pääkkönen Löyly -saunan harjakaisissa Helsingissä 7. huhtikuuta 2016.
Jasper Pääkkönen Löyly -saunan harjakaisissa Helsingissä 7. huhtikuuta 2016. Kuva: Panu Hörkkö / AOP
Jonni Aromaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Näyttelijä ja lohiaktivistina tunnetuksi tullut Jasper Pääkkönen, 37, on monessa mukana. Hän tienasi viime vuonna 240 976 euroa, joista 28 649 euroa oli pääomatuloja.

Pääkkönen vaurastui muutama vuosi sitten myymällä osuutensa peliyhtiöstä. Peter Franzenin tavoin Pääkkönen on tullut viime aikoina tv:ssä tutuksi Viikingit-sarjasta.

Ylen verokoneesta voi tarkistaa 1000 eniten tienanneen tulot.

Hyvin pärjäsivät myös Luokkakokous-elokuvasta tututuiksi tulleet Sami Hedberg, Jaajo Linnonmaa ja Aku Hirviniemi. Linnonmaa ansaitsi 166 055, Hedberg 155 828, ja Hirviniemi 132 070 euroa.

Aku Louhimies
Aku Louhimies Kuva: Yle

Elokuvaohjaajista mukavan tilit tekivät Aku Louhimies, Dome Karukoski ja Antti J. Jokinen.

Tuntemattoman sotilaan valmiiksi saanut Louhimies tienasi 146 370 euroa. Yhdysvalloissa parhaillaan elokuvaa tekevä Karukoski sai kokoon saman summan, 146 370 euroa. Karukosken viime vuosien suurponnistus oli elokuva Tom of Finlandin keksineestä Touko Laaksosesta.

Dome Karukoski
Dome Karukoski Kuva: Antti Haanpää / Yle

Pahan kukat -elokuvan ohjannut Antti J. Jokinen tienasi viime vuonna 105 643 euroa.

Suomalaisen taide-elokuvan kansainvälinen tähtiohjaaja ja Berliinin elokuvajuhlilla palkittu Aki Kaurismäki ansaitsi 64 658 euroa.

Angela (Krista Kosonen) elokuvassa MIAMI.
Angela (Krista Kosonen) elokuvassa MIAMI. Kuva: Sami Kuokkanen / Helsinki-filmi

Näyttelijöistä hyvin tienasivat Iina Kuustonen ja Krista Kosonen. Syke-sairaalasarjasta tuttu Kuustonen tienasi 94 720 euroa ja viimeksi Blade Runner -elokuvassa ja Zaida Bergrothin ohjaamassa Miamissa näytellyt Kosonen 87 112 euroa.

Hyvin palkkavertailussa pärjäsivät myös näyttelijä ja muusikko Roope Salminen sekä kotimaisen elokuvan vakiokasvo Jussi Vatanen, joka näyttelee Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa.

Näyttelijä Jussi Vatanen.
Jussi Vatanen on kotimaisen elokuvan vakiokasvo. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Salminen tienasi 98 944 ja Vatanen 94 517 euroa.

Monilahjakas Antti Holma ansaitsi puolestaan 72 421 euroa. Holma muutti Lontooseen viime vuonna. Hän tekee paluun televisioon Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmalla (MTV).

Vaikka Holma viihtyy kameran edessä, hän haluaa pikku hiljaa siirtyä sen toiselle puolelle: käsikirjoitukseen, ohjaukseen ja tuotantoon.
Antti Holma asuu Lontoossa. Kuva: Nella Nuora / Yle

Pitkän linjan teatteri- ja elokuvanäyttelijät Eero Aho ja Ville Virtanen tienasivat nuoria kollegoitaan maltillisemmin. Sorjonen-tv-sarjan pääroolista tuttu Virtanen sai kasaan 53 969 ja Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa alikersantti Rokkaa näyttelevä Aho 54 864 euroa.

Suosittelemme sinulle