Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Yli 200 metriä pitkospuita ja uudet kyltit – Pilvilammen luontopolku päivittyy nykyaikaan Vaasassa

Talvisin kävijöitä keräävät ladut ja muuna aikana polkuja tarpoo moni reippailija. Nyt polkuja ja reittejä on kunnostettu ja viitoitettu paremmin.

Uusia pitkospuita rakennetaan polun vaikeimmin kuljettaviin kohtiin.
Uusia pitkospuita rakennetaan polun vaikeimmin kuljettaviin kohtiin. Kuva: Terhi Varjonen/Yle
Terhi Varjonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pilvilammen luontopolkua on syksyn aikana kunnostettu monella tapaa. Vaasan keskustasta muutaman kilometrin päässä oleva laaja alue on saanut poluilleen ja reiteilleen uudet kyltit ja viitat.

Koko Pilvilammen reitistöistä on tehty myös kunnollinen kartta, joka laitetaan eri puolillla aluetta oleviin isoihin kyltteihin. Uudistukset ovat tarpeen, sillä osa kylteistä ja opasteista on 20 vuoden takaa.

Pilvilammen maasto on vehreää.
Pilvilammen maasto on vehreää. Kuva: Terhi Varjonen/Yle

Uusia pitkospuita tulossa

Iso asia on myös pitkospuiden uusiminen. Sitä työtä tekevät parhaillaan Vaasan Ladun aktiivit, kertoo puheenjohtaja Pekka Uusi-Hakala.

Meitä on semmonen kymmenen aktivistia tässä. Eläkeläisiä ja meillä on aikaa.

Pekka Uusi-Hakala, Vaasan Ladun puheenjohtaja

– Meitä on semmonen kymmenen aktivistia tässä. Eläkeläisiä, ja meillä on aikaa, nauraa Uusi-Hakala.

Ja hyvää jälkeä ovat talkoolaiset tehneetkin. Nyt on valmiina noin 200 metriä uusia pitkospuita. Loppukiri vielä otetaan ja loput 50 metriä tehdään valmiiksi syksyn aikana. Pitkospuita on tämän jälkeen pidemmästi kuin ennen. Puutavara pitkospuita varten on saatu Vaasan kaupungilta.

Paikat pysyneet kunnossa

Pilvilammella on silloin tällöin kärsitty ilkivallasta. Muun muassa alueen erään laavun pohja paloi nuorten tihutöiden vuoksi. Uusi-Hakala kertoo, että vahingonteoilta on kuitenkin viime aikoina vältytty ja syykin on selvä. Tihutöistä kiinni jääneet pojat valjastettiin huolehtimaan alueen kunnossa pysymisestä.

Vaasan Ladun puheenjohtaja Pekka Uusi-Hakala.
Vaasan Ladun puheenjohtaja Pekka Uusi-Hakala. Kuva: Terhi Varjonen/Yle

– Sovittelussa sovittiin, että pojat huolehtivat alueesta. Ja jos siellä jotakin tapahtuu niin minä otan poikiin heti yhteyttä, että mitäs nyt. Mitään ei ole tapahtunut, kertoo Uusi-Hakala.

Laavut ja nuotiopaikat ovat kovassa käytössä, joten niiden kunnossa oleminen on tärkeää. Uusi-Hakala kertoo, että parhaimpina päivinä nuotiopaikoille jopa jonotetaan.

Suosittelemme sinulle