Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Pääseekö Trumpin ex-kampanjapäällikkö kotiarestista? – Manafort tarjosi vakuudeksi miljoonien kiinteistöt ja vakuutuspaperit

Trumpin kampanjapäällikkö Paul Manafort.
Trumpin silloinen kampanjapäällikkö Paul Manafort puhui republikaanien puoluekokouksessa Clevelandissa 17. heinäkuuta vuonna 2016. Kuva: Greg E. Mathieson Sr. / AOP
Juho Tuomisto
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on tarjonnut 12 miljoonan dollarin arvoisen vakuuden välttääkseen kotiarestin. Tuomioistuimen lauantaina antamien asiakirjojen mukaan vakuus sisältää kiinteistöjä ja henkivakuutuspapereita. Manafort on myös tarjoutunut rajoittamaan matkustustaan New Yorkin, Washingtonin ja Floridan osavaltioiden alueelle.

Oikeus asetti viime maanantaina Manafortin ja hänen liikekumppaninsa Rick Gatesin kotiarestiin takuita vastaan. Uutistoimisto Reutersin ja uutiskanava CNN:n mukaan Manafortin vapauttamiseksi vaadittiin kymmenen miljoonan dollarin ja Gatesin vapauttamiseksi viiden miljoonan dollarin takuita.

Reutersin mukaan oikeus käsittelee kotiarestin purkamista takuita vastaan maanantaina.

Manafort johti Trumpin kampanjaa muutamien kuukausien ajan viime vuonna. Manafortia ja hänen liikekumppaniaan Rick Gatesia vastaan on nostettu syytteet muun muassa rahanpesusta ja valtionvastaisesta toiminnasta.

Syytteitä ajaa erikoistutkija Robert Mueller, joka tutkii Venäjän sekaantumista Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Valkoinen talo ja Trump itse ovat kiistäneet yhteistyön Venäjän kanssa.

Manafort ja Gates ovat kiistäneet syytteet oikeuden istunnossa. Syytteet liittyvät heidän liiketoimiinsa Ukrainassa, jossa Manafortin tiedetään avustaneen vuosia Venäjä-mielistä presidentti Viktor Janukovitšia.

Korjaus klo 00.33: Aiemmin otsikossa kerrottiin Manafortin jo välttäneen kotiarestin, mutta myöhempien uutistoimistosähkeiden mukaan kotiarestin purkamisesta päätetään ensi viikolla.

Suosittelemme