Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kallion lukion teatterityön opettajan epäasialliseksi väitetystä käytöksestä tutkintapyyntö poliisille – tapauksen nosti esiin STT

Miesopettajan naispuolisia oppilaita ahdistaneen ja seksuaalisväritteiseksi kuvatun toiminnan kerrotaan jatkuneen liki 20 vuotta.

Kallion lukion julkisivu.
Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Ari Mölsä
Avaa Yle-sovelluksessa

Kallion lukion rehtori aikoo tehdä koulun teatterityön opettajan väitetystä epäasiallisesta käytöksestä tutkintapyynnön poliisille.

Miesopettajan naispuolisia oppilaita ahdistaneen toiminnan on kerrottu jatkuneen liki 20 vuotta.

Helsingin kaupungin lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman vahvistaa Ylelle tiedon tutkintapyynnön tekemisestä.

– Tämä on äärimmäisen vakava asia, ja ilman muuta siihen reagoidaan. Koulun rehtori tekee tapahtumien kulusta tutkintapyynnön poliisille.

Kallion lukiossa esiin nousseesta tapauksesta kertoi ensimmäisenä STT.

Tapaus on pysäyttänyt ja järkyttänyt

STT uutisoi sunnuntaina, että opettaja olisi lähennellyt ja piinannut tyttöjä läpi 2000-luvun. Uutistoimisto on haastatellut Kallion lukion 18:aa oppilasta ja kahta opettajaa, jotka kertovat miesopettajan epäasiallisesta käytöksestä vuodesta 2000 tähän vuoteen asti.

– Tämä on meille kaikille järkyttävä uutinen. Rehtori toimii nyt tästä eteenpäin tarpeen vaatimalla tavalla, Willman kertoo Ylelle.

– Rehtori kertoo lukion opettajille ja opiskelijoille tilanteesta heti, kun se on mahdollista. Myös kriisiapua on tarjolla sitä haluaville.

Yle ei tavoittanut sunnuntaina Kallion lukion rehtoria.

Opettaja hyllytetty toistaiseksi

Arvostelun kohteeksi joutunut miesopettaja on yhä virkasuhteessa Kallion lukioon, mutta juuri nyt hän ei ole opetustehtävissä.

– Hänen virkasuhteensa kohtalo tulee arvioitavaksi sitten, kun asia on ensin tutkittu perinpohjaisesti. Jatkotoimenpiteet valitaan sen mukaan, mitä tulee ilmi.

Poliisi arvioi aikanaan itsenäisesti, aloittaako se jutussa tapauksen alkuselvittelyn jälkeen varsinaisen rikostutkinnan.

Rankkojen väitteiden kohteena oleva opettaja sanoo STT:lle, että hänen 15–20 vuotta sitten käyttämänsä provokatiivinen opetusmenetelmä saattoi osin olla epäonnistunut. Hän kuitenkin kiistää ahdistelleensa ketään harjoituksissa tai niiden ulkopuolella.

Erityistä kohua herättäneitä ”raiskausharjoituksia” mies sanoo johtaneensa ”ehkä kerran”. Silloinkaan hän itse ei omien sanojensa mukaan ollut hyökkäävänä osapuolena.

Suosittelemme sinulle