Savonia-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelija Josi Polso on voittanut hopeaa nuorille eurooppalaisille kokeille tarkoitetussa European Young Chef Award 2017 -kilpailussa. Kisan finaali järjestettiin maanantaina Espanjan Kataloniassa sijaitsevassa Sant Pol De Marin kaupungissa.
Kilpailussa finalistit esittelivät innovatiiviset versionsa oman alueensa perinteisistä annoksista. Polso valmisti kisassa modernin version savolaisesta perinneherkusta mustikkakukosta eli rättänästä. Kisan kultaa voitti irlantilaiskokki Aislig Rock ja pronssille ylsi Slovenian Filip Matjaz.
Nuoret kokit valittiin kisaan European Regions of Gastronomy -verkostoalueilta. Kisan järjesti voittoa tavoittelematon IGCAT-organisaatio. Sama taho myönsi vastikään Kuopiolle eurooppalaisen alueen gastronomisen tunnustuksen vuodelle 2020. Euroopan nuori kokki -kilpailu onkin tarkoitus järjestää sinä vuonna Kuopiossa.
Kisassa nähtiin kuopiolaisväriä myös tuomaristossa. Yksi tuomareista oli Pro Agria Pohjois-Savon kansainvälisten asioiden koordinaattori Ilona Sares.