Hyppää sisältöön

Tietojärjestelmä sekosi – sote-alan opiskelijoiden harjoittelupaikat vaarassa?

Sote-alan opiskelijat ovat pelästyneet tiistaina, kun heidän tekemänsä harjoittelupaikkavaraukset katosivat yllättäen yön aikana.

Sairaanhoitaja pitää potilasta kädestä.
Kuva: Tiina Karjalainen / Yle
Antti Laakso

Sote-alan opiskelijoiden uudessa harjoittelupaikkojen varausjärjestelmässä on ilmennyt erittäin paha vika vaikempaan mahdolliseen aikaan.

Sadat ammattikorkeakouluopiskelijat eri puolilla Suomea varasivat maanantaina opintoihin kuuluvia harjoittelupaikkoja uudella varausnettisivulla.

Tiistaiaamuna Jobiili-varausjärjestelmä (siirryt toiseen palveluun) oli kadottanut jo varatuiksi luvatut paikat ja ilmoitti oppilaitoksille, että paikat on peruttu. Harjoittelujen piti alkaa alkuvuonna.

Suuri huoli

Uutinen on herättänyt erittäin suurta hämmennystä ja jopa raivoa opiskelijoiden parissa, sillä harjoittelupaikkojen saaminen on opiskelujen etenemisen kannalta välttämätöntä ja halutuimmista paikoista kilpaillaan.

Osa opiskelijoista on ottanut kuvakaappauksia varauksistaan, mutta osalla ei ole mitään todistetta varauksen onnistumisesta, koska he ovat luottaneet tehokkaaksi mainostettuun järjestelmään [Tehy-lehti elokuu 2016 (siirryt toiseen palveluun)].

Aamupäivän aikana Jobiili-järjestelmän kehittäjät ovat ilmoittaneet, että he pystyvät löytämään tiedon, kuka on saanut varattua minkäkin paikan. Järjestelmä on kuitenkin kadottanut ainakin osalta opiskelijoista heidän varaamansa harjoitteluviikot.

– Palautamme parhaillaan varmuuskopioita, Jobiili-järjestelmän "tilannehuoneessa" (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan.

Klo 12:18 päivitys: Jobiili-palvelussa kerrotaan, että yöllä tehty varmuuskopio on saatu palautettua ja nyt varaustiedot näyttäisivät löytyvän palvelusta.

Suosittelemme sinulle