Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Herätys: Trumpilta kritiikkiä Pohjois-Korealle, EU päättää autojen päästörajoista, Uudellamaalla uusi susireviiri

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Donald Trump.
Kuva: Yonhap / EPA
Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Trump Aasian-puheessaan: "Pohjois-Korea, älä aliarvioi meitä"

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin odotettu puhe Etelä-Korean parlamentissa sisälsi runsaasti Pohjois-Koreaan kohdistuvaa kritiikkiä. Trump tuomitsi Pohjois-Korean julman diktatuurin ja kehotti kaikkia valtioita yhdistämään voimansa Pohjois-Korean eristämiseksi.

– Tänään toivon puhuvani kaikille sivistysvaltioille, kun sanon Pohjois-Korealle: Älä aliarvioi meitä. Äläkä haasta meitä, Trump sanoi.

EU päättää päästörajoista, Suomi haluaa tiukkaa linjaa

Euroopan komissio on päättämässä liikenteen uusista päästörajoista vuoden 2020 jälkeiselle ajalle. Muun muassa saksalainen autoteollisuus on puhunut lievempien päästövaatimusten puolesta. Suomi toivoo kuitenkin komissiolta tiukkaa linjaa, koska se auttaisi Suomea pääsemään omiin päästötavoitteisiinsa.

Pakoputki
Kuva: AOP

Kymmenet seurakunnat hurahtivat liitoksiin – sen sijaan kuntaliitokset täysin jäissä

Seurakuntien lukumäärä on vähentynyt samaa tahtia kuntien kanssa koko 2000-luvun ajan, mutta nyt tiet ovat erkanemassa. Lukuisia seurakuntaliitoksia on viritteillä eri puolilla maata ja täysin vapaaehtoiselta pohjalta. Jutustamme voit lukea tarkemmin, missä päin maata liitoksia suunnitellaan ja mikä niihin motivoi.

Seurakuntaa kirkossa.
Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Uudenmaan länsiosiin on syntynyt uusi susireviiri

Susia on havaittu viime aikoina eniten Snappertunan kylän tuntumassa Raaseporissa. Riistapäällikön mukaan kolmen kunnan alueilla liikkuvan lauman alfauros olisi kaadettu. Ulosteista kerätyistä DNA-tiedoista paljastuu, että uros oli kotoisin Satakunnasta, naaras Raaseporin ja Salon suunnalta.

Susi talvisessa maisemassa
Kuva: AOP

Viikko jatkuu vaihtelevassa säässä

Pilvisyys lisääntyy, ja lännestä saapuu heikkoja sateita maan pohjoisosaan. Päivän aikana Lapissa tulee olomuodoltaan vaihtelevia hajanaisia sateita, kertoo meteorologi Kerttu Kotakorpi. Etelämpänä on poutaista ja vaihtelevan pilvistä. Aurinkoisinta ja tuulisinta on lännessä. Lue lisää säästä osoitteessa yle.fi/saa.

Iltapäivän sää.
Kuva: Yle

Suosittelemme