Hyppää sisältöön

Kadonneen nunnan kohtalo on yhä arvoitus Heinävedellä – Hiusnauha on merkittävin vihje

Poliisi jatkaa maastoetsintöjä seudulla, jossa 73-vuotiaan nunnan uskotaan liikkuneen.

Kadonneen nunnan hiusnauha
Lintulan luostarista kadonneen nunnan hiusnauha löytyi lokakuussa. Kuva: Itä-Suomen poliisi
Susanna Pekkarinen

HEINÄVESI Lintulan luostarista kadonneen 73-vuotiaan nunnan etsintöjä on jatkettu poliisin saamien vihjeiden perusteella. Nunna katosi heinäkuussa. Katoamista ennen nainen oli kertonut lähtevänsä katsomaan luostarin lähellä ollutta tulipaloa. Nunnaa etsittiin jo kesällä poliisin, rajavartiolaitoksen helikopterin, pelastuslaitoksen veneyksikön sekä vapaaehtoisten voimin.

Poliisille on tullut useita vihjeitä, joita poliisi on tarkistanut ja suorittaa parhaillaan etsintöjä katoamisalueella. Merkittävin vihje on hiusnauha, joka on kuulunut kadonneelle nunnalle. Hiusnauha löytyi lokakuussa. 

– Tämä on omatekemä, punottu hiusnauha. Pinkkiä ja vaaleaa väriä tässä on. Lintulan väki on tunnistanut tämän hänen tekemäkseen, hän on tehnyt näitä useita, kertoo rikoskomisario Harri Pöysti Itä-Suomen poliisista.

Maastoetsintää tehdään 8 kilometrin säteellä luostarista. Maanantaina aloitetuissa etsinnöissä mukana on erikoiskoulutettuja poliiseja sekä koiria.

– Käymme läpi teitä ja polkuja, sanoo Pöysti.

Kadonnutta ei ole etsinnöistä huolimatta toistaiseksi löytynyt. Hän on 53 vuotta luostarissa kilvoitellut nunna. Hän siis ei ole noviisi eikä enää kokelas.

Täydennetty 8.11.2017 kello 10:13 rikoskomisario Harri Pöystin haastattelulla.

Suosittelemme sinulle