Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Pohjoismaiden suurimman liikuntakeskuksen toteutuksesta päätetään ennen vuoden loppua – kaksi ehdokasta loppusuoralla

Pohjoismaiden suurimman sisäliikunta- ja hyvinvointikeskuksen toteuttaminen sinetöidään vielä ennen vuoden vaihdetta Jyväskylän kaupunginvaltuustossa.

Alustava luonnos Hippos2020 -hankkeesta.
Kuva: PES-Arkkitehdit Oy
Arvo Vuorela
Avaa Yle-sovelluksessa

Jättimäisen Hippos2020 –hankeen tarkoitus on viidessä vuodessa myllertää uuteen uskoon nykyinen Hippoksen liikunta-alue Valmetin paperikonetehtaan naapurustossa.

Hippokselle rakennettavat liikuntatilat tulevat kolminkertaistamaan nykyiset tilat. Vuosina 2018-2023 alueelle aiotaan rakentaa yhteensä lähes 200 000 neliöä uutta tilaa eli kahdeksan eduskuntatalon verran.

Loppusuoralla hankkeen toteuttajaksi ja pääomistajaksi on kaksi konsortiota eli yhteenliittymää.

Kaksi vahvaa ehdokasta

Investorikilpailutuksen jälkeen Hippos-urakasta kisaavat Lehto-Fennia –liittymä ja Keva-OP-YIT-liittymä. Molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet innovaatiokumppanuusvaiheen sopimuksen kaupungin kanssa. Tässä vaiheessa kilpakumppanit kehittävät mahdollisimman toteuttamiskelpoisen ratkaisun.

– Innovaatiovaiheessa kehitetään suunnitelmia, tehdään sopimusluonnoksia ja laskelmia hankkeen toteuttamiskelpoisuuden varmistamiseksi. Molemmilla yhteenliittymillä on hyvät edellytykset toteuttaa hanke käytännössä, sanoo Hippos2020-hankkeen projektipäällikkö Kari Halinen.

Jompikumpi hiotuista tarjouksista valitaan hallintopäätöksellä kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Valtuusto joko hyväksyy yhteenliittymän tarjouksen tai hylkää sen vielä tämän vuoden puolella.

Jos tarjous hyväksytään valtuustossa, yhteenliittymästä tulee toteuttaja ja pääomistaja Hippoksen kiinteistökehitysyhtiöön. Se tulee omistamaan, rakentamaan ja operoimaan mittavaa liikunta- ja hyvinvointipalveluiden keskusta. Jyväskylän kaupungista tulee yksi yhtiön vähemmistöomistajista.

Hipposhanke on edennyt ripeästi

Hippokselle on tulossa monitoimiareena-liikekeskus, Liikunnan Tietotalo ja runsaasti sisäliikuntatiloja. Lisäksi alueelle nousee jalkapallohalli, voimistelutalo, asuntoja, hotelli, pysäköintitilat, sporttibulevardi ja elämyksellinen liikuntapuisto.

Hippos2020 –hanke sai vauhtia joulukuussa 2016, kun Jyväskylän kaupunginhallitus päätti etsiä kilpailutuksella hankkeen pääkumppanin ja investorin.

Viime huhtikuussa kaupunginjohtaja Timo Koivisto valitsi kymmenen ehdokasta jatkoneuvotteluihin. Määräaikaan mennessä kaupunki sai tarjouksen neljältä ehdokkaalta, joista kaksi on nyt loppusuoralla.

Suosittelemme