Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

HS: Pörssiyhtiö Afarak Groupin pääomistajan rikosepäily syyteharkintaan

Afarakin pääomistaja Danko Končar nousi otsikoihin myös tiistaina Paratiisin papereihin liittyen.

Danko Končar
Kroatialainen miljonääri Danko Končar on suomalaisen pörssiyhtiön Afarak Groupin suurin omistaja. Kuva: Afarak Group
Matti Konttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaiseen pörssiyhtiö Afarak Groupiin (ex-Ruukki Group) liittyvä sisäpiiritutkinta on siirtynyt syyteharkintaan, kertoo Helsingin Sanomat. Keskusrikospoliisi on tutkinut jutussa törkeää sisäpiiritiedon väärinkäyttöä yhtiön osakkeilla.

Pääepäiltynä on yhtiön kroatialainen suuromistaja Danko Končar. Helsingin Sanomien mukaan poliisi epäilee hänen piiloutuneen muun muassa hongkongilaisen Hino-yhtiön taakse, minkä vuoksi hän olisi todellisuudessa käyttänyt ehdotonta määräysvaltaa yhtiössä.

Poliisi epäilee, että määräysvalta syntyi Hinoa ja muita veroparatiisiyhtiöitä rahoittamalla. Poliisitutkinnan mukaan Hino on tehnyt noin 30 kauppaa, joita poliisi pitää sisäpiirikauppoina.

Pörssirikosepäilyssä tehdään vielä lisätutkintaa. Končar on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Hän toimi Afarakin toimitusjohtajana vuosina 2013–15 ja on nykyisin yhtiön operatiivinen johtaja.

Končar nousi otsikoihin myös tiistaina Paratiisin papereihin liittyen. Ylen tietojen mukaan Končarilla on voinut olla määräysvallassaan yli 70 prosenttia yhtiön osakkeista. Virallisesti hänen omistusosuutensa on noin neljännes. Jos Končar lähipiireineen omistaa tai on omistanut yli 30 prosenttia yhtiöstä, olisi hänen pitänyt tehdä lunastustarjous kaikista osakkeista.

Lue myös:

Lue tästä kaikki Ylen uutiset Paratiisin papereista

”Tämä voi tahrata koko pörssin mainetta”– suomalaisen pörssiyhtiön suuromistajalla hämäriä rahavirtoja

KRP tutkii suomalaisen pörssiyhtiön Afarakin suuromistajaa

Suosittelemme sinulle