Hyppää sisältöön

Tietojärjestelmän sekoilu jatkuu – sadat sote-alan opiskelijat menettävät harjoittelupaikkansa

Ammattikorkeakoulujen valintajärjestelmän ongelmien piti jo olla poissa päiväjärjestyksestä, mutta nyt on ilmennyt uusi vika.

sairaanhoitajaopiskelijoita työssään
Sairaanhoitajaopiskelijoita harjoittelemassa. Kuva: Yle
Antti Laakso

Sadat ammattikorkeakouluissa sosiaali- ja terveysalaa opiskelevat ovat sittenkin menettäneet alkuviikosta saamansa harjoittelupaikat. Syynä on se, että tietojärjestelmä oli sallinut tehdä ylimääräisiä varauksia.

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluopiskelijat eri puolilla Suomea varasivat maanantaina opintoihin kuuluvia harjoittelupaikkoja uudella varausnettisivulla. Paikat katosivat yllättäen järjestelmästä tiistaina aamuyöllä.

Opiskelijat huolestuivat, mitä alkuvuoden harjoittelupaikoille käy. Harjoittelupaikkojen saaminen on opiskelujen etenemisen kannalta välttämätöntä, ja halutuimmista paikoista kilpaillaan.

Perumisesta tieto maanantaina

Tiiistaina koko aamupäivän kestäneiden korjaustöiden jälkeen järjestelmään saatiin palautettua kaikki varaukset. Perjantaina on kuitenkin ilmennyt uusi vika: ylimääräiset varaukset.

Osa työnantajista on määritellyt varausjärjestelmä Jobiiliin (siirryt toiseen palveluun)maksimimäärän, jota enempää harjoittelijoita ei voida ottaa. Järjestelmä on kuitenkin sallinut ylimääräiset varaukset.

Viimeisimmän tiedon mukaan useita satoja harjoittelupaikkoja on nyt jouduttu perumaan. Harjoittelupaikka jää niille opiskelijoille, jotka ehtivät tehdä varauksensa ensimmäisenä. Kaikki harjoittelupaikkansa menettävät opiskelijat saavat asiasta sähköpostia maanantaina.

Uusia harjoittelupaikkoja tulee varattavaksi myöhemmin, mutta monelle harjoittelupaikan saaneelle pettymys voi olla suuri. Osa opiskelijoista on varautunut lähtemään harjoitteluun vieraalle paikkakunnalle.

Suosittelemme sinulle