Hyppää sisältöön

Susivihaa Nousiaisten malliin: Poika ampui suden, tyttöystävä näytti valoa ja isä kätki pääkallon

Tuomio Nousiaisten suden ampumisesta annetaan kuun lopulla. Syyttäjä vaatii päätekijälle noin vuoden mittaista ehdollista tuomiota.

Susi talvisessa maisemassa
Arkistokuva. Kuva: AOP
Yrjö Hjelt

Nousiaisissa tapahtui syksyllä 2015 poikkeuksellinen suden salakaato. Kyseessä oli tapahtumasarja, jossa oli mukana kolme ihmistä: isä, poika ja tyttöystävä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen toimitetun haastehakemuksen mukaan poika ja tyttöystävä ajelivat pimeänä syysiltana metsätiellä pakettiautolla.

Kun poika havaitsi suden metsässä, hän ampui eläimen omistamallaan Remington-kiväärillä. Tyttöystävän tehtävä oli näyttää valoa otsalampulla.

Pistoolilla varmistuslaukaus

Ampumisen jälkeen pariskunta käveli suden luokse, missä poika ampui sutta Beretta-pistoolilla kaksi kertaa. Tämän jälkeen hän kuljetti suden kotiinsa ja hävitti ruhon.

Suden pääkallo otettiin kuitenkin talteen, ja se laitettiin asuintalon autotallin pakastimeen.

Kihlakunnansyyttäjä Pertti Lahtiola kertoo, että tapauksen jäljille päästiin tyttöystävän tultua katumapäälle.

– Hän ilmiantoi salakaadon ja kertoi asiasta poliisille, Lahtiola sanoo.

Syyttäjän mukaan poika syyllistyi suden ampumisessa törkeään metsästysrikokseen. Syyttäjä vaatii hänelle noin vuoden mittaista ehdollista tuomiota.

Syyttäjä vaatii häntä korvaamaan myös suden arvon eli noin 4500 euroa. Ase menetetään valtiolle, samoin otsalamppu. Metsästyskielloksi vaaditaan neljä vuotta.

Isä oli metsästyksenvalvoja

Suden pääkallon asuintaloonsa kätkenyttä isää epäillään laittoman saaliin kätkemisestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyttäjän mielestä Suomen Riistakeskuksen metsästyksenvalvojana toiminut isä oli laiminlyönyt velvollisuuttaan. Syyttäjän mielestä hänen olisi pitänyt kertoa tietämästään salakaadosta poliisille. Niin ikään hän toimi moitittavasti kätkemällä pääkallon autotallinsa pakastimeen. Syyttäjä vaatii hänelle tuntuvaa sakkorangaistusta.

Kaikki vastaajat kiistävät syytteet.

Tuomio asiassa annetaan marraskuun 27. päivä kansliatuomiona.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Täsmennys 15.11. klo 10.03. Tuomionantopäivä on muuttunut.

Suosittelemme sinulle