Hyppää sisältöön

Helena Meyes palautti kahviedun kunnan henkilökunnalle – nyt Tuusniemi näyttää hallintojohtajalleen ovea

Kunnanhallitus on arvostellut hallintojohtajaa tehtävien hoidosta, toimivallan ylittämisestä ja käytöksestä.

Tuusniemen kunnanvirastotalo
Kuva: Sini Ojanperä / Yle
Kaisu Nevasalmi

Tuusniemen kunnanhallitus on erottanut hallintojohtaja Helena Meyesin. Kunnanhallitus päätti äänin 4–3 purkaa hallintojohtajan virkasuhteen koeaikana. Maanantai-illan kokouksessa äänestettiin myös asian palauttamisesta valmisteluun, myös äänin 4–3.

Kunnanhallitus arvostelee hallintojohtajaa tehtävien hoidosta ja käytöksestä. Hallintojohtajaa kuultiin kokouksessa neljästä eri asiasta.

Kunnanhallituksen mielestä hallintojohtaja on osallistunut esteellisenä kunnanjohtajan valintaprosessiin ja palauttanut kahviedun kunnan työntekijöille vastoin toimivaltaansa. Kunnanhallitus arvostelee hallintojohtajaa myös virkatehtävän laiminlyönnistä yhden kauppakirjan allekirjoitukseen liittyen.

Kunnanhallitus katsoi myös, että Meyes on viestitellyt toimivaltaansa kuulumattomista asioista toistuvasti kunnan tytäryhtiölle, Tuusniemen Teollisuus Oy:lle. Hallitus linjaa, että kyseisen yhtiön konsernivalvonta kuuluu Tuusniemen kunnan konsernijohdolle eikä hallintojohtaja kuulu siihen.

Helena Meyes toteaa vastineessaan, että esitetyt moitteet hallintojohtajan toiminnasta eivät ole aiheellisia, eivätkä kelpaa koeaikapurun perusteeksi. Meyesin mukaan Tuusniemen kunnalla ei ole laillista perustetta virkasuhteen purkamiseen ja hän aikoo valittaa päätöksestä.

Tuusniemen kunnanjohtaja Timo Kiviluoma sanoo, että Meyesin antama selvitys ei tyydyttänyt kunnanhallitusta. Siksi virkasuhteen koeaikapurku tehtiin ja se astui heti voimaan.

– Kunnanhallituksen mielestä tässä täyttyi ne koeaikapurun edellytykset. Kaikki neljä perustetta ovat kaikki rikkeitä, en voi luokitella niitä vakavuusjärjestyksessä, Kiviluoma vastaa kysymykseen siitä, oliko jokin peruste muita vakavampi.

Viime toukokuussa Tuusniemen hallintojohtajana aloittaneen Meyesin koeaika olisi loppunut 28. marraskuuta. Timo Kiviluoma aloitti kunnanjohtajan tehtävässä 1. lokakuuta.

Artikkelia päivitetty 21.11. klo 11.59: Lisätty kunnanjohtajan kommentit.

Suosittelemme sinulle