Hyppää sisältöön

Kirjailija Tuomas Lius liikuttui Vuoden kynä -palkinnosta: Tuntuu jumalalliselta johdatukselta

Kirjailijayhdistys Ukri jakoi tunnustuspalkintonsa maakunnan kirjailijamatineassa Joensuussa torstai-iltana.

Kirjailija Tuomas Lius
Liperiläinen kirjailija Tuomas Lius Kuva: Yle / Sarah Laukkanen
Sarah Laukkanen

JOENSUU Palkinnon perusteluissa todetaan, että dekkarikirjailija Lius on tehnyt valtakunnallisesti tunnetuksi paitsi kotikuntaansa Liperiä, myös koko maakuntaa jännitysromaaniensa kautta. Lius on myös edistänyt tulevien kirjailijoiden työtä vetämillään dekkarikursseilla.

Tuomas Lius sanoo palkinnon yllättäneen hänet täysin.

– Minulla on ollut vähän sellaista kuuluisaa luomisen tuskaa. En ole ollut ihan täysin sinut tämän oman ammattini kanssa. Tuntuu tosiaan - jos termi sallitaan - jumalalliselta johdatukselta, Lius sanoo aidosti tunnustuksesta liikuttuneena.

Pippurisen seikkailut jatkuvat

Liuksen edellinen romaani Magnum Opus julkaistiin syksyllä 2015. Sitä ennen hän kuvasi amatöörietsivä Marko Pippurisen seikkailuja kolmen romaanin verran. Nyt työn alla on Pippurisen tarinan loppuun saattaminen.

– Silloin kun edellinen Marko Pippurinen -seikkailu Härkäjuoksu ilmestyi vuonna 2011, olin aika täynnä niitä hahmoja. En välttämättä olisi Markon paluuta edes miettinyt, ellei Härkäjuoksun tarina olisi jäänyt niin pahasti kesken. Mutta ehkä pieni paussi teki sekä Markolle että minulle hyvää, Tuomas Lius kuvaa keksimänsä henkilöhahmon ja itsensä suhdetta.

Liuksen tavoitteena on saada seuraava teos julkaistua keväällä 2018.

**Lue lisää **

Jännityskirjailija hyödyntää somea dekkarin tekemisessä

Liuksen Pippuris-sarja sai kolmannen osan

Suosittelemme sinulle