Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Hannu Manninen, 39, tähtää yhä yhdistetyn huipulle

Yhdistetyn maailmancup-kausi alkaa perjantaina Rukan maisemissa.

Hannu Manninen kuvassa
Miten käy Hannu Manniselle Rukan taistoissa? Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Hannu Mannisen asemaa lajinsa historian kirkkaimmalla huipulla ei haasta mikään, ei vaikka pian 13 vuotta hallussa ollut yhdistetyn maailmancupin voittoennätys saattaakin seuraavien kuukausien aikana kadota.

Manninen voitti vuosina 1996-2010 huikeat 48 mc-kisaa ja nousi kaikkien aikojen voittotilaston ykköseksi vuonna 2005. Lajin nykyhallitsija, jo kuudetta peräkkäistä cupin kokonaisvoittoa jahtaamaan lähtevä Eric Frenzel kuitenkin voitti viime kaudella kymmenen kertaa. Tällä viikolla 29 vuotta täyttänyt Frenzel on enää seitsemän voiton päässä Mannisesta.

Se ei 39-vuotiasta Mannista kuitenkaan rassaa. Hän on vuotta vanhemman "aikalaisensa", mäkisuuruus Janne Ahosen tavoin mukana lajinsa kovimmalla tasolla pontimenaan pitkälti se kuuluisa "rakkaus lajiin".

- Itsensä haastaminen. Nähdä, mihin pystyy. Tason mittaaminen muihin, Manninen luettelee valmistautuessaan Rukalla uransa 195. mc-starttiin.

Perjantaina nähdään Manninen Rukan maailmancupissa ensimmäistä kertaa sitten marraskuun 2010.

- Onhan tässä seitsemän vuotta tullut ikää lisää, ja seitsemän vuoden edestä elämän perspektiivi taas laajentunut. Mutta samat rituaalit tässä suoritukseen valmistautumisessa on kuin silloinkin, Manninen tiivistää.

"Valikoidusti" cup-kisoja tällä kaudella käyvä Manninen on voittanut Rukalla neljä kertaa, mutta tämän viikonlopun kolmeen kisaan tavoitteet ovat maltillisemmat. Kovat silti, puolet nuorempien joukossa.

- Pisteille joka kisassa.

Rukan kisat perjantaista sunnuntaihin Ylen kanavilla.

Suosittelemme