Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Rajua tekstiä huippuhiihtäjän suusta - "Lajistamme on tullut Mikki Hiiren kerhotalo"

Menestyneet kanadalaishiihtäjät Devon Kershaw ja Alex Harvey ottivat kantaan FIS:n torstaiseen päätökseen sallia kuuden venäläisen "dopinghiihtäjän" osallistumisen hiihdon maailmancupiin.

Hiihto yleiskuva
Kuva: Tomi Hänninen
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

KOK on langettanut aiemmin elinikäiseen kilpailukieltoon olympialaisissa Aleksandr Legkovin, Jevgeni Belovin, Maksim Vilegzhaninin, Aleksei Petuhovin, Julia Ivanovan ja Jevgenia Shapovalovan. Syynä olivat Sotshin talviolympialaisten 2014 testihuijaukset.

Kansainvälinen hiihtoliitto sallii kuitenkin kuuden elinikäiseen kilpailukieltoon asetetun venäläishiihtäjän kilpailla Rukan maailmancupissa. FIS kaipaa Kansainväliseltä olympiakomitealta (KOK) vielä lisäperusteita venäläishiihtäjien dopingtapauksista.

Asia herätti laajasti puheensorinaa huippuhiihtäjien keskuudessa. Parisprintin muutaman vuoden takainen maailmanmestari Devon Kershaw otti kantaa asiaan kärkkäästi.

- Kyseiset hiihtäjät ovat saaneet Kansainväliseltä olympiakomitealta elinikäisen pannan, mutta silti he saavat mahdollisuuden voittaa meidän lajissa kilpailuja (maailmancupeissa). Fakta on, että meidän lajistamme on tullut ihan Mikki Hiiren kerhotalo, kanadalainen arvostelee BBC:lle.

Hiihdon tuore maailmanmestari Alex Harvey kertoi puolestaan Ison-Britannian yleisradioyhtiölle, että nykytilanne on ennen kaikkea häpeällinen.

- Meidät (hiihtäjät) ja myös ampumahiihtäjät on jo aiemmin yhdistetty pyöräilyyn, kun puhutaan dopingista kärähtäneiden urheilijoiden määrästä, Harvey harmittelee. 

Lähde: BBC

Suosittelemme