Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Jelena Välbe puhisi Rukalla turhautumistaan vellovaan venäläiskohuun: "Luoja, olen väsynyt ajattelemaan tätä"

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe arvioi, että Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) teki järkevän päätöksen salliessaan dopingpannaan määrättyjen kuuden venäläisen kilpailla Rukan maailmancupissa.

Venäjän ja kansainvälisen olympiakomitean lippu.
Kuva: EPA.
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Dopingin takia elinikäiseen kilpailukieltoon olympialaisissa asetetut kuusi venäläishiihtäjää saavat toistaiseksi kilpailla maailmancupissa. Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) jää odottamaan lisätietoja Kansainväliseltä olympiakomitealta (KOK).

Maksim Vilegzhanin, Jevgeni Belov ja Jevgenia Shapovalova ovat starttiviivalla jo perjantaina hiihdettävissä maailmancupin sprinttikilpailuissa.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe oli tyytyväinen tehtyyn ratkaisuun. 

- Luoja, olen väsynyt ajattelemaan tätä. Tämä on urheilijoiden kannalta järkevä päätös. Kansainvälisellä hiihtoliitolla ei ole tällä hetkellä rittävästi todisteita mennä eteenpäin. Kuten Venäjällä sanotaan: kaksi lääkäriä, kolme mielipidettä. Siinä ei ole mitään ihmeellistä, Välbe sanoi. 

Välben mukaan venäläiset aikovat jatkaa oikeustaisteluaan.

- Mielestäni viimeistä sanaa ei sano Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) eikä Maailman antidopingtoimisto (Wada). Lähdemme urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS) ja selvitämme, onko olemassa todisteita urheilijoiden syyllisyydestä, Välbe totesi Yle Urheilulle.

Välbe on johtanut Venäjän hiihtoliittoa vuodesta 2010 lähtien. Venäläishiihtäjien kilpailukieltojen taustalla ovat Sotshin vuoden 2014 olympiakisoissa paljastuneet dopingtestien huijaukset.

Lue lisää:

Venäläishiihtäjät saavat toistaiseksi kilpailla – kolme starttiviivalla jo perjantaina

Rajua tekstiä huippuhiihtäjän suusta - "Lajistamme on tullut Mikki Hiiren kerhotalo"

Päävalmentaja Jylhä niukkasanainen FIS:n yllätyspäätöksestä - "Keskityn vain oman työni tekemiseen" 

Suosittelemme