Hyppää sisältöön

Trump ja Time-lehti erimielisiä vuoden henkilön valintaprosessista

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan aikakauslehti Time haluaisi valita hänet vuoden henkilöksi jo toisen kerran peräkkäin. Time pitää presidentin väitettä virheellisenä.

Kuva: Erik S. Lesser / EPA
Raisa Pöllänen

Presidentti Donald Trump on kertonut torjuneen nimityksensä Time-lehden vuoden henkilöksi.

Trumpin mukaan aikakauslehti Time otti häneen hiljattain yhteyttä mahdollisen nimityksen takia, mutta presidentti ei saanut kuitenkaan lehdeltä vahvistusta valintaansa. Tästä syystä hän kieltäytyi vuoden henkilön 2017 -tittelistä.

– Time-lehti soitti kertoakseen, että minut TODENNÄKÖISESTI nimitettäisiin vuoden henkilöksi, kuten viime vuonnakin. Minun olisi pitänyt suostua haastatteluun ja isoihin kuvauksiin. Sanoin, ettei TODENNÄKÖISESTI ole hyvä ja kieltäydyin. Kiitos kuitenkin, presidentti kirjoitti Twitter-tilillään.

Time valitsi Trumpin viime vuonna vuoden 2016 vuoden henkilöksi tämän valinnasta presidentiksi ja ansioistaan Yhdysvaltain kansakunnan jakautumisessa.

Trump on toistuvasti kehuskellut julkisesti sillä, että hän on päässyt usein ikonisen Time-lehden kansikuviin. 

Time kiistää Trumpin kertomuksen

Trump sai vastauksen nopeasti Timelta. Se tviittasi yöllä Suomen aikaa, että presidentti on väärässä siinä, kuinka lehti valitsee vuoden henkilön.

– Time ei kommentoi valintaansa ennen kuin se julkaistaan 6. joulukuuta.

Trumpin omahyväiseksi, jopa valheelliseksi, arvioitu tviitti on kirvoittanut Twitter-käyttäjiä julkaisemaan mielikuvituksellisia Time-lehden kansikuvia, joissa presidentti on erilaisissa asennoissa ja asuissa.

Vuoden henkilö on yhdysvaltalaisen Time-aikakauslehden vuosittain valitsema henkilö, jolla on ollut suurin vaikutus vuoden tapahtumiin. Palkinnon saaja voi olla niin hyvää kuin pahaakin aiheuttanut henkilö, ryhmä tai hahmo.

_Juttua muutettu 26.11.2017 klo 10.33. Probably sanan käännös tarkennettu. Oli aiemmin ehkä, muutettu muotoon todennäköisesti. _

Suosittelemme sinulle