Hyppää sisältöön

Loppuunmyyty Slush vetää edelleen enemmän miehiä kuin naisia, ja nyt koko viikoksi – "Meillä on yli 300 tapahtumaa ympäri Helsinkiä"

Kymmenes Slush on historiansa isoin – kävijöitä teknologiatapahtuma imee Messukeskukseen jo 20 000. Selvitimme, millainen on tyypillinen vieras.

30-vuotias Vesa Vahermaa työskentelee IT-alan startupissa ja on Slushissa viidettä kertaa. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Helsingissä järjestetään noin 300 kansainvälistä kongressitapahtumaa vuodessa. Suurimmissa kongresseissa on yleensä noin 10 000 osallistujaa.

Kymmenettä kertaa pidettävä uusien teknologioiden suurtapahtuma Slush tuo Messukeskukseen kahden päivän aikana kaksinkertaisen määrän osallistujia.

Yksi heistä on 30-vuotias IT-alan startup-yrityksen työntekijä ja jo viidettä kertaa tapahtumaan osallistuva Vesa Vahermaa.

Edelleen enemmistö, 64 prosenttia, tapahtuman kävijöistä on miehiä, iältään 25–35-vuotiaita. Slushin tavoitteena on kuitenkin saada kävijöiden sukupuolijakauma tasoittumaan vuoteen 2020 mennessä.

Slush 2017 kävijöistä 64 prosenttia on miehiä, 36 prosenttia naisia

Alexander Pihlainen, Slushin markkinointijohtaja

Slushiin osallistuva Tuuli Juntunen tekee työkseen mobiilipelejä.

– Vaikka tapahtuma ei ole tänä vuonna keskittynyt niinkään peleihin, on tosi mielenkiintoista kuulla myös muista teknologian alan kentistä. Odotan huikeita puheita ja hienoja kontakteja, Juntunen toteaa.

Tuuli Juntunen on menossa ensimmäistä kertaa Slush-tapahtumaan. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Itse tapahtuma on edelleen kaksipäiväinen, mutta moni vieras viihtyy Helsingissä pidempään. Myös seudun hotellit ovat täyttyneet Hämeenlinnaa myöten, kertoo Slushin markkinointijohtaja Alexander Pihlainen.

– Tapahtuma on vähitellen muuttumassa. Se ei ole enää Slush-tapahtuma, vaan Slush-viikko. Meillä on yli 300 tapahtumaa ympäri Helsinkiä.

Slush ei ole enää tapahtuma, vaan Slush-viikko

Alexander Pihlainen, Slushin markkinointijohtaja

Helsingin kaupunki sponsoroi 10 000:lle Slush-vieraalle muun muassa seutulipun tapahtuman ajaksi, jotta liikkuminen alueella olisi helppoa.

Kansainvälisiä vieraita ollaan vastassa jo lentokentällä, kertoo puolestaan Helsinki Marketing Oy:n markkinointipäällikkö Vappu Mänty.

– Kaupunki on täynnä, mistä olemme tietysti tosi iloisia. Ulkomailta tulevat kävijät viettävät täällä useamman päivän tapahtuman aikana. Silloin ihmiset ja raha liikkuvat myös Messukeskuksen ulkopuolella, Mänty iloitsee.

Rudy Vij on tullut Dublinista Helsinkiin Slush tapahtuman takia. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Irlannin Googlea edustava kolmekymppinen mobiilisovellusten myynninedistäjä Rudy Vij jäi ilman hotellihuonetta, mutta onneksi yksityinen Airbnb-majoitus järjestyi läheltä kaupungin keskustaa.

– Suomessa on upea mobiilisovellusten kehittämisskene. On hienoa päästä työskentelemään maailman ykkös peli-ihmisten kanssa.

Suomessa on upea mobiilisovellusten kehittämisskene

Rudy Vij, mobiilisovellusten myynninedistäjä, Google Irlanti

Irlantilainen aikoo useiden työtapaamisten ohella ehtiä myös vaihtaa vähän vapaalle.

– Aion kokeilla saunoja. Osallistun varmasti myös joihinkin iltabileisiin.

Slushin virallinen baarikatu, Slush After Work sijaitsee aivan kaupungin ytimessä, Kalevankadulla. Sieltä voi iltaisin bongata kiinnostavaa ja kansainvälistä Slush-jengiä.

Takavuosien Suomen Idols-finalisti Roni Tran on menossa startupin edustajana Slushiin Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Yle seuraa hetki hetkeltä -artikkelissa Slushin tapahtumia alkaen klo 9.30. Hieman myöhemmin eli klo 9.50 alkaa netissä suora lähetys, joka seuraa Britannian prinssi Williamin vierailua Slushissa.

Lue myös:

"Töitä vain kaikkein köyhimmille"– Slushissa kuultiin amerikkalaisen yrittäjän tarina, Yle seurasi hetki hetkeltä

Prinssi William vierailee kasvuyritystapahtuma Slushissa – katso suorana klo 9.50 alkaen

Suosittelemme sinulle