Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Rovaniemen teatterinjohtaja Kari Väänänen teki rikosilmoituksen kaupunginhallituksen jäsenestä ja uhkaa erolla, jos päättäjä ei eroa teatterin hallituksesta

Teatterinjohtaja Kari Väänänen sanoo Rovaniemen kaupunginhallituksen ja teatterin hallituksen jäsenen Hannu Ovaskaisen (kesk.) syyllistyneen kunnianloukkaukseen julkisella paikalla.

Teatterinjohtaja Kari Väänänen
Kuva: Jorma Korhonen / Yle
Tapio Räihä
Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemen teatterissa kuohuu yli äyräiden. Teatterin hallituksen ja Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsen Hannu Ovaskainen (kesk.) on aiheuttanut toiminnallaan ison riidan.

– Julkinen kunnianloukkaus on tapahtunut ja suureen ääneen niin, että useat ihmiset ovat kuulleet sen. Ja tämä toistui vielä läsnäollessani kaupungin eri kuppiloissa ja kuuluu jatkuvan edelleen, teatterinjohtaja Kari Väänänen kertoo konfliktin taustoja.

Väänänen sekä teatterin hallitus ja henkilöstö ovat vaatineet Hannu Ovaskaisen erottamista teatterin hallituksesta luottamuspulan vuoksi.

Rovaniemen kaupunginhallitus antoi Ovaskaiselle vakavan huomautuksen mutta päätti käytännössä kuitenkin, että Ovaskainen saa jatkaa teatterin hallituksessa, sillä se ei ehdota teatterin hallitukseen Ovaskaisen tilalle muuta jäsentä.

– Kaupunginhallitus kuulematta ketään muuta kuin Ovaskaista teki päätöksen, että Ovaskainen jatkaa teatterin hallituksessa, Väänänen sanoo ja pitää kaupunginhallituksen päätöstä käsittämättömänä.

Ovaskaista ei olla erottamassa teatterin hallituksesta

Teatteriyhdistyksen vuosikokous pidetään keskiviikkona, eikä Ovaskaisen tilalle ole tiettävästi nimetty korvaajaa.

– Kaupunginjohtaja on sanonut, että kiusaamiselle ja loukkaamiselle on nollatoleranssi, eipä näytä olevan, Väänänen sanoo.

Väänänen sanoo tehneensä Ovaskaisesta rikosilmoituksen poliisille epäiltynä julkisesta kunnianloukkauksesta. Väänäsen mukaan Ovaskainen on julkisesti ja äänekkäästi arvostellut ja syyttänyt sekä teatterinjohtajaa, hallintojohtajaa että teatteriravintolaa epäasiallisesti ja ilman perusteluja.

Väänäsen mukaan myös teatterin hallintojohtaja Sari Alatalo olisi tehnyt rikosilmoituksen samasta syystä.

Väänänen: Eroan jos Ovaskainen ei lähde

Väänänen pitää täysin käsittämättömänä, että kaupunginhallitus ei suostu kuulemaan heitä. Väänänen ja Alatalo yrittivät saada asiansa uudelleen käsiteltäväksi, mutta hallitus ei siihen suostunut.

Kari Väänänen sanoo eroavansa, jos tilanteeseen ei puututa ja jos Ovaskainen jatkaa teatterin hallituksessa.

Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala sanoo olleensa poissa kokouksesta, jossa käsiteltiin Ovaskaisen käytöstä. Ansalan mukaan sen jälkeen tätä asiaa ei otettu käsiteltäväksi enää, koska se oli jo käsitelty aikaisemmin.

Ansala ei osannut vielä arvioida, voidaanko asiaa enää käsitellä uudelleen kaupunginhallituksessa.

Ovaskainen: Minä en tule eroamaan

Hannu Ovaskainen itse sanoo Ylen haastattelussa, että hän ei aio erota Rovaniemen teatterin hallituksesta eikä ole pyytänyt Kari Väänästä eroamaan.

– Minusta vähän tuntuu oudolta tämä homma, että näin koiraihmisenä voi sanoa, että millonka se häntä on koiraa heiluttanut. Kyllä tästä on jonkinlaisesta ajojahdista kyse minua kohtaan. Mutta minä en tule eroamaan sen takia, että Väänänen uhkailee tämmösiä.

Hannu "Köyhä" Ovaskainen.
Kuva: Maarit Simoska

Suosittelemme sinulle