Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Prinssi Williamille lahjoitettiin Slushissa kaksi keppihevosta – Suomi haluaa viedä harrastusta maailmalle

Messukeskuksessa järjestettävä kasvuyritystapahtuma avattiin aamupäivällä muun muassa tasavallan presidentin puheella.

Uutisvideot: Prinssi William sai Slushissa lahjaksi keppihevoset
Timo-Pekka Heima
Avaa Yle-sovelluksessa

Kasvuyritystapahtuma Slush avattiin torstaina aamupäivällä Helsingin messukeskuksessa. Avajaisten tiimellyksessä oli mukana muun muassa Cambridgen herttua prinssi William.

Hän osallistui avajaisiin ja tutustuu suomalaisiin ja brittiläisiin yrityksiin. Suomen kojulla vieraillessaan William sai lahjaksi kaksi keppihevosta.

Maakuvayksikön päällikkö Petra Theman kertoo Ylelle, että Williamille annettiin tämän kahdelle lapselle räätälöidyt keppihevoset. Lahja oli osa huomenna alkavaa ThisisFinlandin keppihevosharrastusta maailmalle markkinoivaa kampanjaa. Themanin mukaan leppihevosharrastus on suosittua Suomessa.

Toinen lahjaksi annetuista keppihevosista on tumma, samannäköinen kuin prinssin ensimmäinen poni. Toinen puolestaan on vaalea suomenhevonen.

Suomen pisteelle on rakennettu paikka, jossa muut Slush-osallistujat voivat ratsastaa yksisarvisilla keppihevosilla. Yksisarviset liittyvät startup-kulttuuriin, Theman kertoo.

Slushista prinssi William jatkoi vierailuaan Lauttasaareen tapaamaan koululaisia.

Kehuva avainsana Suomelle

Slushin avajaisissa tervehdyksen esitti kävijöille tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Avauksessa järjestäjät lanseerasivat Suomelle sosiaalisessa mediassa käytettävän avainsanan #BragForFinland, jonka toivottiin innostavan kehuja Suomelle.

Avainsana ja kehukampanja ovat samalla lahja satavuotiaalle Suomelle. Järjestäjien mielestä suomalaisten on usein vaikea kehua itseään, ja tähän avainsanasta toivottiin apua.

Slushin johtaja Marianne Vikkula, Prinssi William, presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin prinssi Daniel Slush-tapahtumassa torstaina.
Slushin johtaja Marianne Vikkula, Prinssi William, presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin prinssi Daniel Slush-tapahtumassa torstaina. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Myös Ruotsin prinssi Daniel on paikalla tapahtumassa ja seurasi avajaisia.

Ylen taloustoimittajat Anna Karismo ja Juha-Matti Mäntylä seurasivat avajaisia hetki hetkeltä täällä.

Suosittelemme