Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino irtisanoo 14, valtaosa lähtijöistä on toimittajia

Irtisanomiset toteutetaan vapaaehtoisten tukipakettien kautta.

Kuvassa Pietarsaaren Sanomat ja Keski-Pohjanmaa-lehti
Kuva: Jukka-Pekka Tyhtilä / Yle
Heini Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino irtisanoo 14 työntekijää. Alun perin arvioitiin, että uhattuna on 9 työpaikkaa.

Irtisanomiset toteutetaan vapaaehtoisten tukipakettien avulla. 14 henkilöä ilmoitti kiinnostuksensa paketteihin eli lähtijöitä on enemmän kuin neuvotteluilla aluksi tavoiteltiin.

Vahvuudesta on lähdössä kahdeksan toimittajaa sekä kolme työntekijää myynnistä, kaksi asiakaspalvelusta ja yksi ilmoitusvalmistuksesta, kertoo KP24.

Julkaisuliiketoiminnan johtaja Alpo Ohtamaa ei täsmennä, mistä paikkakunnilta tai mistä konsernin lehdistä paketin hyväksyneet toimittajat ovat. Valtaosa heistä on lähellä eläkeikää. Ohtamaan mukaan toimitusväen vähennys ei kuitenkaan vaikuta esimerkiksi lehtien ilmestymistiheyteen.

Yt-neuvottelujen piirissä oli yhteensä sata työntekijää mediakonsernin julkaisuliiketoiminnassa.

Toissavuonna yhtiö irtisanoi 18 työntekijää.

Talouden nousu ei pelasta mainontaa

Tämänkertaisilla irtisanomisilla tavoitteena oli löytää noin puolen miljoonan euron säästöt vuodessa. Julkaisuliiketoiminnasta vastaavan Ohtamaan mukaan tavoite saadaan nyt täytettyä.

Kirjapaino perusteli yt-neuvottelujen aloittamista sillä, ettei sen julkaisuliiketoiminnan kannattavuus ei ole kehittynyt tavoitteiden mukaisesti eikä näköpiirissä ole tuloksen parantumista.

– Ensimmäistä kertaa mediaurani aikana talouden nousukäyrät eivät ole saaneet mediamainontaa vastaavalle kasvu-uralle. Kokonaistulos ei ole tavoitteiden mukainen, eivätkä näkymät ole sellaiset, että markkinavoimista tulisi pelastusta. Tilanne on koko maassa tällä alalla tällainen, sanoo Ohtamaa.

Kirjapaino julkaisee Keskipohjanmaa-lehden lisäksi yhdeksää lehteä, muun muassa Kalajokilaaksoa, Perhonjokilaaksoa sekä Kokkola- ja Lestijoki-lehtiä. Yhtiö tarjoaa myös mainostoimisto- ja ohjelmistopalveluita, ja sillä on lisäksi paino- ja jakelutoimintaa. Koko konsernissa on noin 250 työntekijää.

Suosittelemme