Hyppää sisältöön

Olympiakomitean tuki jalkapallolle menee vain naisille – "Ilman tätä jalkapallo olisi pudonnut kokonaan pois"

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön torstaina jakapallolle kohdistamat 150 000 euroa menevät kokonaan naisten jalkapalloon.

Helmarit-juhlakuvaa
Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari
Sakari Lund,
Anu Karttunen

Jalkapallon osuus Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön torstaina julkistetuista tukipäätöksistä oli 150 000 euroa. Summa on hiukan laskenut edellisen vuoden päätöksestä, jolloin se oli 170 000 euroa. Nyt koko summa menee naisille. Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan aiemminkin noin kaksi kolmasosaa on mennyt naisten ja tyttöjen jalkapalloon.

- Keskustelimme huippu-urheiluyksikön kanssa ja mietimme itsekin painotuksiamme. Katsoimme, että meidän on järkevä keskittyä naisten ja tyttöjen urheilijapolun tukemiseen. Yhteistyö olympiakomitean kanssa on luontevaa, Casagrande sanoi.

- Tämä tuki on merkittävä osa nais- ja tyttöpuolen kokonaisuudesta. Sillä pystytään kehittämään tyttöjen akatemiatoimintaa ja naisten maajoukkueen pelaajien arjen parantamista.

Olympiakomitean tuki ei ole ainoa lähde, mistä rahaa tulee jalkapalloon.

- Rahoitus kokonaisuutena tulee jalkapalloon monesta lähteestä. Miehiä ja poikia tuetaan muuta kautta. Miesten ja poikien puolella toiminta on selkeästi enemmän seurakeskeisempää.

Kojonkoski: Naisten jalkapallossa uskottava rytminmuutos

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken mukaan naisten jalkapallossa on saatu hyviä muutoksia aikaan.

- Katsomme lajin potentiaalia. Miesten jalkapallon taso on rankingin mukaan kovin kaukana ja siellä on isoja haasteita. Naisten toiminta on lähempänä kansainvälistä huippua. Nyt sinne on saatu todella johtava valmentaja, kansainvälinen osaaja.

- On pystytty keskittämään parhaat parhaiden kanssa, maajoukkueet ja akatemiat, sama valmentaja vetää aamulla ja illalla harjoitukset ja kokonaisuus on hallussa. Meidän mielestämme se on se uskottava rytminmuutos, haluamme olla sitä rahoittamassa. Ehkä nyt jos tätä naisten rytminmuutosta ei olisi ollut, niin jalkapallo olisi kyllä pudonnut meidän ohjelmastamme pois, Kojonkoski totesi.

Lue myös:

Nyrkkeilijät iskivät kultasuoneen, koripallolle myös aikainen joulu – Olympiakomitea jakoi uudet tukirahansa

Suosittelemme sinulle