Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Media: Trumpin vävy käski Michael Flynniä pitämään yhteyttä Venäjään

Trumpin vävy Jared Kushner on mediatietojen mukaan Flynnin oikeustapauksen asiakirjoissa mainittu "erittäin korkea-arvoinen" virkamies.

Jared Kushner
Kuva: Michael Reynolds / EPA
Salla Vuolteenaho
Avaa Yle-sovelluksessa

Uutistoimisto AP:n lähteen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin entisen turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin oikeustapauksen asiakirjoissa mainittu "erittäin korkea-arvoinen" virkailija on presidentin neuvonantaja ja vävy Jared Kushner.

Asiakirjoissa kerrotaan, että vähän ennen viime joulua Trumpin siirtymähallinnon "korkea virkamies käski Flynniä ottamaan yhteyttä vieraiden valtioiden virkailijoihin, mukaan lukien Venäjän".

Yhteydenottopyyntö liittyi YK:n turvallisuusneuvoston valmisteilla olleeseen päätöslauselmaan Israelin siirtokunnista Länsirannalla.

Asiasta ovat kertoneet asiasta perillä olevat lähteet CNN:lle ja Washington Postille. Kushnerin asianajaja on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa.

Asiakirjoissa oli mainittu myös toinen korkea-arvoinen avustaja. Hän oli keskustellut Flynnin kanssa siitä, mitä Flynnin pitäisi viestittää Venäjän suurlähettiläälle Sergei Kisiljakille. Uutistoimistojen mukaan tämä virkailija on entinen apulaisturvallisuusneuvonantaja Kathleen McFarland.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entistä neuvonantajaa vastaan nostettiin syyte Venäjä-yhteyksien takia. Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantajana toiminutta Michael Flynnia syytetään väärän todistuksen antamisesta liittovaltion poliisi FBI:lle. Flynn on myöntänyt valehdelleensa.

Lue lisää aiheesta:

"Yes, sir" – Trumpin entinen neuvonantaja myönsi oikeudessa valehtelusyytteet oikeiksi

Tarkennettu 2.12.2017 klo 12.16 tietoja Flynnin kanssa keskustelleista korkeista virkailijoista.

Suosittelemme