Hyppää sisältöön

Paavo Väyrynen sai presidentinvaalin kannattajakortit täyteen

Koska Väyrynen ei ole eduskuntapuolueen ehdokas, hänen oli saatava kokoon 20 000 kannattajakorttia päästäkseen mukaan valitsijayhdistyksen ehdokkaana.

Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Presidentinvaaliehdokkuutta tavoitellut europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo saaneensa kannattajakortit täyteen. Hän kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa.

Väyrynen sanoo Yle uutisten haastattelussa, että kannattajakortteja on koossa "reilusti yli 20 000". Tarkkaa määrää Väyrynen ei paljasta.

– Kortteja kerätään vielä viikon verran ja ne toimitetaan 11.12.

Koska Väyrynen ei ole minkään eduskuntapuolueen ehdokas, hänen oli saatava kokoon 20 000 kannattajakorttia, jotta hän pääsee mukaan presidentinvaaleihin valitsijayhdistyksen ehdokkaana.

Pitkään vaikutti siltä, että kortteja ei saada kokoon. Vielä toissa viikolla Väyrysen kampanjaväki kertoi, että kortteja on kerätty noin 15 000 kappaletta. Kortit on jätettävä oikeusministeriölle viimeistään 12. joulukuuta.

Väyrynen sanoo, että hänen mielestään tähänastisissa vaaliväittelyissä ei ole keskusteltu ydinasioista.

– Ne väittelyt ovat olleet aika tylsiä ja pääosin on keskusteltu toisarvoisista asioista.

Väyrysen mukaan ydinkysymys tällä hetkellä on Euroopan Unionin kehittyminen sotilasliitoksi, mitä Väyrysen mukaan Suomen hallitus ja presidentti tällä hetkellä ajavat.

Väyrynen kommentoi myös istuvan presidentin Sauli Niinistön ylivoimaista kannatusta gallupeissa.

– Kun itsenäisyyspäivä on vietetty, niin sen jälkeen alkaa Niinistön arki ja kansanvallan juhla.

Viime presidentinvaaleissa vuonna 2012 Väyrynen oli keskustan presidenttiehdokkaana ja keräsi kolmanneksi eniten ääniä Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston jälkeen. Väyrynen on ollut ehdokkaana presidentinvaaleissa myös vuosina 1988 ja 1994.

Juttua muokattu klo 13.17: Lisätty Paavo Väyrysen kommentit.

Suosittelemme sinulle