Hyppää sisältöön

Linnan juhlien pukuäänestyksessä annettiin tykkäyksiä huikea määrä – voittajaksi valikoitui Minttu Räikkösen asu

Kaikkiaan tykkäyksiä annettiin Yle.fi-sovelluksen kautta yli satatuhatta.

Minttu ja Kimi Räikkönen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden itsenäisyyspäivän vastaanotolla Helsingissä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Linnanjuhlien pukuäänestyksen voittajaksi valikoitui tänä vuonna Minttu Räikkösen asu. Ihmisillä oli mahdollista äänestää suosikkiaan Yle.fi-sovelluksen (siirryt toiseen palveluun) kautta tänään torstaina aamuyhdeksään saakka. Kaikkiaan äänestyksessä annettiin tykkäyksiä 106 729.

Äänestyksen top-5 tulos:

1. Minttu Räikkönen, 8 135 ääntä

2. Jenni Haukio, 6 027 ääntä

3. Pauliina Hakala, 3 992 ääntä

4. Aino-Kaisa Saarinen, 3 822 ääntä

5. Jaana Pelkonen, 3 684 ääntä

"Selkeälinjainen puku, ei liikaa krumeluureja"

Muotiasiantuntija ja kirjailija Mirva Saukkola ei ole yllättynyt, että Minttu Räikkösen kokonaisuus voitti kisan. Saukkola kuvailee Räikkösen asuvalintaa ehjäksi kokonaisuudeksi.

– Hän oli hirveän elegantti. Puku oli hyvin selkeälinjainen ja puki häntä hyvin. Puku oli myös hyvin istuva, eikä siinä ollut liikaa krumeluureja. Kokonaisuudessa oli lisäksi vahvoilla se, että hän oli miettinyt hyvin tarkkaan myös kampauksen, korut ja meikin, Saukkola sanoo.

Jenni Haukion juhla-asu sai kisassa toiseksi eniten tykkäyksiä. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Toiseksi eniten tykkäyksiä kisassa sai Jenni Haukion juhlapuku. Tämäkään ei yllättänyt muotiasiantuntijaa.

– Jenni Haukiolla on oma varma tyylinsä. Hän tykkää yksinkertaisista asuista ja hänellä on tyylissään vahvasti selkeys mukana. Raskaustyyli on aina omanlaisensa. Siinä pitää ottaa tiettyjä asioita huomioon, ja hän oli onnistunut siinä hienosti. Hän ei selkeästi halunnut tuoda raskauttaan valtavasti esiin, siksi puvun etuosa oli aika yksinkertainen. Enemmän oli kiinnitetty huomiota puvun selkäosaan.

– Metsä ja luontoteemaa vahvisti se, että hänellä olivat myös nämä elävät kukat mukana.

Pauliina Hakalan kansallispuvusta pidettiin kolmanneksi eniten. Kuva: Yle

Kolmanneksi eniten tykkäyksiä sai Pauliina Hakalan asu. Saukkolan mukaan kansallispukuteema oli linnan juhlissa tänä vuonna vahva.

– Kaunis kokonaisuus, sopii nuorelle naiselle ja on hieno kunnioitus meidän kansallispukuperintöä kohtaan. Hakalalla oli hyvin luonnolinen meikki ja hyvin luonnollisesti hiukset. Vahvempi meikki ei olekaan kansallispukuetiketin mukaista. Kansallispuku vaatii tiettyä asennetta ja kanttia käyttäjältään.

– Hieno kunnianosoitus meidän kulttuurille ja kulttuurimenneisyydelle, Saukkola kommentoi.

Yle.fi-sovelluksen pukuäänestyksessä neljänneksi äänestettiin hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen asu. Viidenneksi eniten tykkäyksiä sai kansanedustaja Jaana Pelkosen puku.

Aino-Kaisa Saarinen tuli pukuäänestyksessä neljänneksi. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Jaana Pelkosen asu sai viidenneksi eniten ääniä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suosittelemme sinulle