Hyppää sisältöön

Suomen puolustajatähti sanaton MM-hopeasta jännitysnäytelmän jälkeen: ”Aivan käsittämätöntä, että tämä päättyy näin”

My Kippilä ei tiennyt, mitä sanoa Ruotsille kärsityn MM-finaalitappion jälkeen. Kaksi vuotta sittenkin Suomi taipui rangaistuslaukauksilla.

My Kippilä
Kuva: Lehtikuva
Roope Visuri,
Tuulia Kössö

Suomen naisten salibandymaajoukkueen puolustajatähdellä My Kippilällä oli tyhjä olo MM-hopean jälkeen. Ruotsi oli Suomea vahvempi rangaistuslaukauksilla 6–5.

Suomi ehti nousta varsinaisella peliajalla kolmen maalin takaa viimeisessä erässä tasoihin. Varsinaisen peliajan lopussa Suomi kuittasi vielä Ruotsin johtomaalinkin. Kippilä rakensi itse ottelussa kaksi hattutempun tehneen Veera Kaupin maaleista. Rangaistuslaukauskisassa Kippilä epäonnistui omassa yrityksessään.

– Pelasimme tosi hyvät kaksi erää ja jatkoajan. Taas tällä tavalla loppui. En tiedä, mitä sanoa, Kippilä totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Suomi on nyt hävinnyt neljä kertaa peräkkäin Ruotsille MM-finaalissa. Kaksi vuotta sitten edellisissä MM-kisoissa Ruotsi oli myös vahvempi rangaistuslaukauksissa. Silloin puhutti paljon Kippilän rangaistuslaukausmaali, joka hylättiin. Tällä kertaa vastaavaa draamaa ei nähty.

– Tämä on aivan huikea joukkue. Jokainen ihminen joukkueen ympärillä on ollut huikea. Aivan käsittämätöntä, että näin tämä päättyy, Kippilä sanoi.

Lue myös:

Katso hurjan salibandyn MM-finaalitrillerin loppuratkaisut! Ruotsi voitti Suomen kirvelevästi rangaistuslaukauksilla

Suomelta uskomaton taistelu ja kiri MM-finaalissa! Ruotsi lopulta maailmanmestariksi rankkareilla

Suomen päävalmentaja liikuttui MM-hopeasta hurjan nousun jälkeen: ”Tämä on huikea ryhmä!”

Suosittelemme sinulle