Hyppää sisältöön

Kemi investoi Sauvosaaren urheilupuistoon ja lämmitettävään tekonurmeen – PS Kemi voisi pelata kevään liigapelit kotikentällä

Kemin kaupunginvaltuusto päätti asiasta kokouksessaan tänään maanantaina. Uudistukset on tarkoitus aloittaa ensi vuonna. Investointeihin varataan noin 3 miljoonaa euroa.

Kuva: Risto Koskinen / Yle
Jenni Mehtonen

Kemin kaupunginvaltuusto on käsitellyt tiistaina kokouksessaan Kemin Sauvosaaressa sijaitsevan urheilupuiston ja jalkapallokentän uudistamista.

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen ehdotti, että vuosina 2018–2019 Sauvosaaressa sijaitsevalle niin sanotulle takakentälle toteutetaan lämmitettävä keinonurmikenttä. Kentän kustannusarvio on 0,7–0,8 miljoonaa euroa ja toteutussuunnitelman mukaisesti kenttä voisi valmistua huhtikuussa 2019 pelikauden alkuun mennessä.

Palloliitto edellyttää keinonurmialustaa, jotta Veikkausliigan pelejä voidaan pelata kentällä. Sauvosaaren urheilupuiston takakentän olosuhteita on kritisoitu. Veikkausliigan lisenssikomitea päättää liigalisensseistä joulukuussa. PS Kemin toimitusjohtaja Arto Hakala on luottavainen, että seura saa Veikkausliigan liigalisenssin myös ensi kaudeksi. Hakalan mukaan Kemin kentän olosuhteisiin haetaan lisenssihakemuksessa poikkeuslupaa.

Kentän nykyinen käyttöaste on noin kuusi tuntia viikossa. Arvioiden mukaan keinonurmella sama käyttöaste saataisiin päivässä. Keinonurmialusta lisäisi toimintakauden pituutta arviolta 2–3 kuukaudella. Nyt jalkapallokenttää on keväisin peittänyt lumipeite ja PS Kemin liigapelejä (siirryt toiseen palveluun) on jouduttu pelaamaan muualla. Kenttää voivat hyödyntää myös muiden urheilulajien harrastajat sekä koululuokat.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Muun urheilupuiston kunnostaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2019. (siirryt toiseen palveluun)

Kemin kaupunginhallitus ei ottanut viimeviikkoisessa kokouksessaan kantaa asiaan, vaan päätti että kaupunginvaltuusto käy keskustelun ja linjaa Sauvosaaren urheilupuiston kehittämisen painopisteistä ja investointivarauksista.

Valtuusto hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen ja edellyttää, että valtuustolle annetaan kulttuurilautakunnalta 31. toukokuuta mennessä liikuntapaikkojen kokonaissuunnitelma, jossa Sauvosaaren liikuntapuiston investoinnit ovat mukana.

Valtuusto päätti varata investointia varten ensi vuodelle 200 000 euroa, seuraavalle vuodelle miljoona euroa ja vuodelle 2020 varataan 1,1 miljoonaa euroa.

Tarvetta ehostukselle on. Lapin Kansan (siirryt toiseen palveluun) mukaan esimerkiksi juoksuradan kulunut pinnoite alkaa olla jo vaaratekijä juoksijoiden nilkoille. Pinta on uusittu yli 30 vuotta sitten.

Investointiin on mahdollista hakea avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Konsulttiyhtiö Sweco on tehnyt selvityksen urheilupuiston kehittämisestä ja nykyisistä ongelmista. Selvitys on nähtävillä (siirryt toiseen palveluun) kaupungin nettisivuilla.

Suosittelemme sinulle