Hyppää sisältöön

Kuopion keskustassa järjestetään mäkiautoralli – "Pyritään tekemään heti iso tapahtuma"

Uuden tapahtuman lähin esikuva on Red Bullin mäkiautokilpailu Helsingissä. Järjestäjät haluavat tehdä mäkiautorallista pysyvän perinteen.

Kaksi ihmistä rinneauton kyydissä.
Mäkiautokilpailuja on aiemmin järjestetty Suomessa muun muassa Helsingissä ja Outokummussa (kuvassa). Kuva: Antti Makkonen / Yle
Veli-Pekka Hämäläinen

Kuopion menokalenteriin ilmestyy ensi vuonna uudentyyppinen tapahtuma, kun kaupunkikeskustassa järjestetään ensimmäinen mäkiautoralli. Hurjan Mäkiautorallin nimellä kulkeva kilpailu pidetään osana kesäkauden avajaisia 26.5.2018.

Lentopalloseura Leka Volleyn järjestämän tapahtuman lähin esikuva on Red Bullin mäkiautokilpailu Helsingissä (siirryt toiseen palveluun).  Ideana on kilpailu, jossa mäkiauton ja sen rakentaneen joukkueen tyyli on tärkeämpää kuin nopeus. Tuomaristo antaa pisteitä mäkiautotiimin pukeutumisesta, auton muotoilusta, lavaperformanssista, tiimin tarinasta ja kilpailuajasta.

Tarkoituksena on luoda mäkiautorallista pysyvä tapahtuma Kuopioon.

– Pyritään tekemään heti ensimmäisenä vuotena iso tapahtuma. Mäkiautoralli kuvataan, meille tulee isot skriinit ja torille tulee toiminnallisia pisteitä perheille ja lapsenmielisille, tapahtuman ideoinut Saku Määttä visioi.

Mäkiautot työnnetään liikkeelle Puijonkadun ja Kauppakadun kulmassa olevalta lähtölavalta. Kisareitti päättyy Koljonniemenkadun risteyksen tienoilla olevaan maaliin.

– Me ollaan haluttu rakentaa matalan kynnyksen tapahtuma, johon vaikka työ- tai kaveriporukat voisivat lähteä rakentamaan tiimipäivää, Määttä miettii.

Tapahtumassa ajetaan kilpaa kahdessa sarjassa: tehdasvalmisteisten ja omavalmisteisten autojen sarjassa. Tehdasvalmisteiseen sarjaan ilmoittautuneet joukkueet voivat vuokrata itselleen mäkiauton. Kilpaileminen on joka tapauksessa maksullista. Katsojille tapahtuma on maksuton.

Mäkiauto
Mäkiautorallin on ideoinut Leka Volleyn Saku Määttä. Kuva: Leka Volley

Suosittelemme sinulle