Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Haloo Helsinki!, JVG ja Antti Tuisku kahmivat eniten Emma-ehdokkuuksia

Kukin kolmesta kärkiehdokkaasta tavoittelee kuutta Emmaa.

Haloo Helsinki.
Haloo Helsinki! palasi keikkatauoltaan näyttävästi keväällä. Kuva: Juha Kivoja/Yle
Sanna Vilkman
Avaa Yle-sovelluksessa

Kotimaisen musiikkialan tärkeimmät palkinnot, Emmat jaetaan helmikuussa Espoossa. Kuluvan vuoden kolmen kärki erottuu selvästi ehdokkuuksissa. Haloo Helsinki!, JVG ja Antti Tuisku ovat ehdolla kuudessa eri sarjassa.

Vuoden 2015 miessolistin, albumin ja pop-albumin Emmat pokannut Antti Tuisku on ehdolla kaikissa toissa vuonna voittamissaan kategorioissa.

Antti Tuisku kuvattuna Ruisrockissa 8. heinäkuuta 2017.
Antti Tuisku sai viime vuonden live-Emman. Kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva

Tuiskun lisäksi vuoden 2017 miessolistin titteliä tavoittelevat Mikael Gabriel, pitkälle tauolle jäävä Robin sekä JVG:n levy-yhtiöön pari vuotta sitten siirtynyt Reino Nordin. Neljä ehdokkuutta keränneen Nordinin Antaudun on kuluvan vuoden striimatuin kappale. Se on kerännyt Spotifyssä 11 miljoonaa striimiä.

Vuosien varrella jo kahdeksan Emmaa saanut JVG tavoittelee pystiä vuoden yhtye -kategoriassa, jonka se voitti kahdella edellisellä kerralla. Nyt ehdolla ovat myös Hulluuden Highway -levyllään tuplaplatinaa myynyt Haloo Helsinki!, Gasellit, Profeetat ja Sunrise Avenue.

VilleGalle (vas.) ja Jare muodostavat JVG-duon, jolta ilmestyi tänä syksynä muistelmateos.
JVG on kerännyt urallaan jo kahdeksan Emmaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Vuoden naissolistiehdokkuudesta kilpailevat Evelina, Janna, Jenni Vartiainen ja Laura Voutilainen.

Emma-gaalassa jaetaan musiikkialan palkintoja 19 sarjassa. Lisäksi on mahdollista, että juhlassa jaetaan erikois-Emmoja. Viimeksi sellainen myönnettiin Fröbelin palikoille. Kaikki julkistetut ehdokkaat löytyvät Emma-gaalan sivuilta. Palkinnoista 17 valitsee musiikkialan ammattilaisista koostuva tuomaristo. Vuoden musiikkivideon ja vuoden artistin valitsee yleisö. Artistia voi äänestää ensi viikosta alkaen Radio Suomipopin sivuilla ja musiikkivideota Voicella.

Emma-gaala järjestetään Espoossa 3.2.2018 ja se nähdään suorana lähetyksenä Neloselta. Gaalassa esiintyvät ehdokkuuksien kärkikolmikon lisäksi 40-vuotisjuhlaansa viettävä Popeda, alkuvuodesta Euroopan-kiertueelle lähtevä Sunrise Avenue ja nopeasti suosituksi noussut Evelina.

Suosittelemme sinulle