Hyppää sisältöön

Legendaarisen tanssilavan purkaminen lykkääntyy – Discolandin nostalgiareissuille ehtiikin vielä ensi kesänä

Ränsistynyt entisaikojen vetonaula piti purkaa jo tänä vuonna, mutta rakennukselle annettiin lisäaikaa vielä ensi vuoden loppuun.

Kuvassa Discolandin päätyseinä
Kuva: YLE / Petra Haavisto
Katariina Poranen

Maankuulun tanssipaikan purkaminen lykkääntyy Lestijärvellä Keski-Pohjanmaalla. Aiemmin Lestijärven kunta päätti, että Discoland puretaan vielä tänä vuonna, koska rakennus on päässyt niin huonoon kuntoon, ettei korjaaminen kannata.

Tekninen toimi tarvitsi kuitenkin purkamisen järjestämiseen lisäaikaa vielä ensi vuoden loppuun. Rakennuksen sähkökeskuksen ja johtojen purkuun on jo löytynyt tekijä, mutta neuvottelut muiden lavarakennusten purkamisesta ovat kesken.

Discoland sisältä.
Discolandin seiniin on tehty maalauksia. Kuva: Antti Kettumäki / Yle

Vuonna 1957 rakennettu Discoland toimi yli puoli vuosisataa tanssilavana ja keräsi aikoinaan Lestille tuhansia juhlijoita. Huippuvuodet sijoittuvat 1990-luvulle, silloin kävijöitä saattoi olla yhdessä illassa jopa tuhansia.

Discolandia voi ihailla läheltäkin – omalla vastuulla

Tanssilavakulttuuri hiipui 2000-luvulla, mutta moni muistelee Discolandia edelleen lämmöllä. Lestijärven rannalla, kunnan keskustassa seisova rakennus onkin ollut monen nostalgikon retkikohde.

– Esimerkiksi viime kesänä alue houkutteli runsaasti kävijöitä, kunnanjohtaja Esko Ahonen vahvistaa.

Ensi kesänäkin Discolandin aluetta pääsee siis vielä ihastelemaan, mutta omalla vastuulla. Rakennus on ollut jo vuosia pois käytöstä ja niin huonossa kunnossa, että siellä liikkuminen voi olla vaarallista.

Discoland on kärsinyt myös ilkivallasta. Esimerkiksi ikkunoita on rikottu.

Discoland odottaa lopullista purkutuomiota.
Discoland on nyt ränsistyneessä kunnossa. Kuva: Antti Kettumäki / Yle

Suosittelemme sinulle