Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Maire, 88, on Lapinlahden kahdeksas Lucia-mummo – "Jännittävää tämä oli"

Lapinlahti oli ensimmäinen kunta, joka ryhtyi valitsemaan Lucian päivän kunniaksi Lucia-mummon.

Lucia-mummo
Markku Malinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Lapinlahden tämänvuotiseksi Lucia-mummoksi on valittu Maire Kuosmanen. 88-vuotias Kuosmanen voitti paikallislehti Matti ja Liisan sekä paikallisen Jussinpihan päiväkeskuksen järjestämän yleisöäänestyksen.

Varpaisjärven kylällä asuva Kuosmanen kertoi valinnan olleen yllätys.

– Olo on hämmentävä. Jännittävää tämä oli, niin kuin pitääkin, Kuosmanen kommentoi voittoaan.

Maire Kuosmanen oli todennut, että jos hän sattuisi voittamaan, hän haluaisi lentää taikamatolla satumaahan ja ottaa kaikki mummot mukaan. Tarkoitus on kuitenkin palata taikamatto-lennon jälkeen takaisin päiväkeskukselle, josta on tullut Kuosmaselle mieluinen paikka.

– Kerran viikossa täällä käydään. Kun on samanikäisiä ihmisiä, niin täällä on niin samanlainen henki ja hirveän mukava olla, vastavalittu Lucia-mummo kiittelee.

Lapinlahti on Lucia-mummo-perinteen edelläkävijä

Kuosmanen on järjestyksessään Lapinlahden kahdeksas Lucia-mummo. Lapinlahti aloitti ensimmäisenä kuntana Lucia-mummo-perinteen vuonna 2010.

Tämän jälkeen perinne on levinnyt myös muutamaan muuhun kuntaan. Esimerkiksi Turussa valittiin tänä vuonna 100-vuotias Lucia-mummo Suomi 100 -teeman mukaisesti.

Lucia-mummoksi oli ehdolla viisi Jussinpihan asiakasta. Tittelistä kisasivat Kuosmasen lisäksi 89-vuotias Iida Hartikainen, 82-vuotias Elsa Ryynänen, 88-vuotias Ulla Miettinen sekä 78-vuotias Irja Kettunen.

Suosittelemme