Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Suomalaisilla mahdollisuus äänestää laulujaan ensimmäiseen EU-laulukirjaan

Suomalaisista lauluista äänestyksessä on mukana muun muassa Lasse Mårtensonin säveltämä Myrskyluodon Maija.

Koko Suomen kansa on kutsuttu päättämään siitä, mitkä kuusi kappaletta tulevat edustamaan Suomea ensimmäisessä EU-laulukirjassa
Koko Suomen kansa on kutsuttu päättämään siitä, mitkä kuusi kappaletta tulevat edustamaan Suomea ensimmäisessä EU-laulukirjassa Kuva: The European Union Songbook
Mikael Mikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaisia kutsutaan päättämään siitä, mitkä kuusi kappaletta edustavat Suomea ensimmäisessä EU-laulukirjassa, kertoo The European Union Songbook tiedotteessa.

Äänestykseen on valikoitu 48 kappaletta, ja valinnan ovat tehneet Sulasol, Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto r.y. ja suomalaiset musiikin alan opiskelijat sekä opettajat neljästä eri musiikkiakatemiasta.

Kilpailussa on kaikkiaan kuusi kategoriaa. Yli 15 000 ihmistä yhdeksästä eri maasta ovat kukin valinneet kuusi kappaletta omasta maastaan.

Suomalaisista lauluista ehdokkaina ovat muun muassa Lasse Mårtensonin säveltämä Myrskyluodon Maija ja Unto Monosen säveltämä Satumaa.

Suomi äänestää kymmenentenä yhteensä 27 maan joukosta. Suomalaisten kappaleiden äänestys on avoinna 15.12.2017–31.1.2018. Äänestys tapahtuu osoitteessa www.eu-songbook.org.

Euroopan Unionin Laulukirjan takana on kolmen tanskalaisen sekä yhden italialaisen vuoden 2015 alusta perustama voittoa tavoittelematon organisaatio. Mitään poliittisia tai taloudellisia kytköksiä ei Brysseliin ole.

Ensimmäinen julkaisu EU-laulukirjasta on tarkoitus julkistaa Eurooppapäivänä toukokuun 9. päivä vuonna 2018. Julkaisu sisältää 162 laulua suomeksi ja englanniksi.

Suosittelemme