Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Puolustusministeri HS:n asiakirjatutkinnasta: Vakava asia, voi olla vaikutusta kansalliseen turvallisuuteen

Tutkintapyyntö koskee myös toimittajan mahdollista syyllistymistä turvallisuussalaisuuden paljastamiseen, puolustusministeri Jussi Niinistö kertoo.

Puolustusministeri Jussi Niinistö.
Puolustusministeri Jussi Niinistö. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Esa Koivuranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin Sanomien sotilastiedustelujutun asiakirjalähteistä käynnistetty rikostutkinta on vakava asia, sanoo puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.).

– Vuodon koko laajuus ei ole vielä minun tiedossani, mutta se, mitä tänä aamuna saimme lukea Helsingin Sanomista – se, että lehti julkaisee korkeimman turvaluokituksen saaneita asiakirjoja –, se on aina vakava asia. Sillä voi olla vaikutusta kansalliseen turvallisuuteen ja Suomen suhteisiin muihin maihin, Niinistö toteaa Ylelle.

Hänen mukaansa pääesikunta on tehnyt keskusrikospoliisille tutkintapyynnön vuodon tutkinnasta. Vuoto on ollut jo aiemmin selvillä, Niinistö kertoo.

– Tänään pääesikunta on laajentanut tätä tutkintapyyntöä toimittajan mahdollisesta syyllistymisestä turvallisuussalaisuuden paljastamiseen. Puolustusvoimat toimii lainmukaisesti, mutta toimiiko Helsingin Sanomat, se on se kysymys.

Mitä rikostutkinnalla tavoitellaan?

– Tietenkin tällä tavoitellaan, että jos laiton teko oletetaan tapahtuneen, niin sehän täytyy sanktioida. Näin toimitaan oikeusvaltiossa, Niinistö vastaa.

Yle ei ole toistaiseksi tavoittanut Helsingin Sanomia kommentoimaan asiaa.

Lisää aiheesta:

HS:n sotilastiedustelujutun asiakirjalähteistä rikostutkinta

Puolustusvaliokunnan Kanerva: Tutkinnan lisäksi vuoto vaatii muutoksia luottamuksellisten tietojen suojaan

Suosittelemme