Hyppää sisältöön

Missipomo hyllytettiin Yhdysvalloissa törkypostien takia

Kymmenet aiemmat Miss America -voittajat vaativat kisajärjestön johtajien eroa.

Miss America -järjestön pääjohtaja Sam Haskell Kuva: AOP

Maailman vanhinta kauneuskilpailua järjestävän järjestön pääjohtaja on siirretty syrjään Yhdysvalloissa. Syynä ovat julkisuuteen vuotaneet sähköpostit, joissa arvostellaan alatyylisin sanankääntein Miss America -kilpailun aiempia voittajia.

Miss America -järjestö ilmoitti perjantaina, että "sopimattomat viestit" tutkitaan perin pohjin. Sähköposteista uutisoinut verkkosivusto Huffington Post kertoi (siirryt toiseen palveluun), että viesteissä muun muassa arvosteltiin voittajien painoa ja seksuaalisuutta.

Yksi viestien kirjoittajista on sivuston mukaan Miss America -järjestön pääjohtaja Sam Haskell. Hän kiisti perjantaina sivuston uutisen.

– Jotka tuntevat minut, tietävät, ettei tällainen ole luonteeni eikä liiketoimintavaistoni mukaista, Haskell totesi antamassaan lausunnossa.

Huffington Post on vakuuttanut uutisensa pitävän paikkansa ja aikoo julkaista jatkoa. Sivuston mukaan Miss America -järjestö oli jo aiemmin irtisanonut kilpailun televisiolähetyksen käsikirjoittajan, jonka kommentteja se kuvaili kaikkein törkeimmiksi.

Kymmenet Miss America -kilpailun voittajat ovat julkaisseet avoimen kirjeen, jossa vaaditaan järjestön johtajien eroa.

Miss America on maailman vanhin edelleen järjestettävä kauneuskilpailu. Kisa järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1921.

Suosittelemme sinulle