Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Jokerit nousi suosta - Steve Moses debytoi

Jokerit palasi pitkästä aikaa täyden pistepotin makuun jääkiekkosarja KHL:ssä.

Kuvaa klikkaamalla näet ottelun kaikki viisi maalia. Kuva: Viasat
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Jokerit oli voittanut ennen torstaita vain yhden kuudesta viime ottelustaan, ja suomalaisseuran edellinen kolmen pisteen voitto oli niinkin kaukaa kuin 5. päivä joulukuuta.

Ottelun alku ei luvannut hyvää vieraille, kun Vitjazin Matias Myttynen ja Borna Rendulic petasivat Roman Horakille maalin eteen 1-0-tekopaikan.

Tanskalaiskolossi Oliver Lauridsen otti isoa roolia toisessa erässä niitattuaan kauden avausmaalinsa ja tärkeän 1-1-tasoituksen Jokereille. Samalla päättyi puolustajan 55 ottelun pituinen maaliton putki.

Nousujohtoisesti pelannut Jokerit siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa kolmannen erän alussa, kun kokoonpanovaikeuksien takia puolustajan paikalla esiintynyt Tommi Huhtala pöllytti takaylänurkkaa jäähyltä päästyään.

- Oli siellä pari karkeaa virhettä. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin varmaan alle 10-vuotiaana olen viimeksi ollut pakkina. Ei sitä oikein tiennyt, mitä odottaa. Oli ihan hauskaa lähteä katsomaan avoimin mielin, miten homma menee. Vähän yritin Sami Lepistöltä kysellä ennen peliä, miten siellä pitäisi toimia, Tommi Huhtala kertoi seuran tiedotteessa.

Jesse Joensuun ylivoimarysällä ja Marko Anttilan alivoimaosumalla Jokerit sinetöi lopulta 4-1-vierasvoiton Vitjazista, joka oli viime viikolla kaatanut Moskovan paikallispelissä kivikovan TsSKA:n.

Steve Moses palasi tuttuun Jokeri-paitaan, jossa pelasi viimeksi tehokkaasti kaudella 2014-15. Avauspeli meni vielä Mosesilta KHL-totutteluun pelattuaan alkaudesta pienemmässä kaukalossa AHL-seura Rochesterissa.

Jokerit kohtaa lauantaina vieraskaukalossa Slovan Bratislavan ja hakee KHL:n slovakialaisjoukkueesta revanssia äskettäiselle kotitappiolleen.

KHL-taulukot

Suosittelemme