Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

KSML: Poliisien määrää lisätään uuden alkoholilain myötä

Ministeriössä on arvioitu, että poliisien määrää pitäisi lisätä noin 170 henkilötyövuodella, kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen.

Poliisi menossa autoonsa
Kuva: Eveliina Matikainen / Yle
Laura Airola
Avaa Yle-sovelluksessa

Sisäministeriössä on aloitettu valmistelu poliisien määrän lisäämiseksi uuden alkoholilain vuoksi, kertoo Keskisuomalainen.

Vuodenvaihteen jälkeen ruokakaupassa myytävän alkoholin prosenttiraja nousee 5,5:een. Jatkossa ruokakaupassa saa myydä myös niin sanottuja limuviinoja. Lisäksi ravintolat voivat jatkaa anniskelua pelkällä ilmoituksella kello neljään saakka.

Sisäministeriössä on jo arvioitu, että poliisién määrää tulisi kasvattaa kasvavien alkoholihaittojen takia noin 170 henkilötyövuodella. Ministeriö perustaa arvionsa siihen, että alkoholin saatavuuden laajeneminen lisää kulutusta ja siirtää juomista koteihin ja kaduille.

Risikko sanoo Keskisuomalaisessa, että alkoholilain ja muiden turvallisuustilanteen muutosten vaikutukset on huomioitava myös koulutusmäärissä, koska poliiseja ei juurikaan ole työttömänä. Ministeriön mukaan myös ravintoloiden jatkoaikojen lisääntyminen ja myöhentyminen todennäköisesti lisäävät järjestyshäiriöitä ja pahoinpitelyjä keskustoissa varsinkin aamuöisin ja viikonloppuisin.

Jo muutaman prosentin kasvu järjestysongelmissa edellyttäisi ministeriön mukaan 10-15 miljoonan euron lisäresursointia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon.

Suosittelemme