- Storbritanniens drottning Elizabeth II avled på torsdag kväll, 96 år gammal. Hon var drottning i över 70 år.
- Prins Charles har ärvt tronen och regerar som kung Charles III. Hans hustru Camilla är drottninggemål.
- Begravningen kommer hållas i Westminister Abbey i London den 19 september klockan 10 GMT.
- Läs om den brittiska tronföljden här.
Drottningens kista har anlänt till London – vi följer senaste nytt i samband med tronskiftet i Storbritannien
En nationell sorgetid har utlysts i Storbritannien efter Elizabeth II:s död. Den fortsätter fram till begravningskvällen.
Rekordmånga följde med drottningens sista flygresa
Fem miljoner människor följde med drottning Elizabeth II:s sista flygfärd på tisdagskvällen, rapporterar tjänsten Flight Radar.
Drottningens kvarlevor transporterades till England från Skottland, och färden gick att följa live på Flight Radars webbplats, i telefonapplikationen och via Youtube.
Stundvis var så många inne på tjänstens webbplats att den blev överbelastad.
Enligt Flight Radar var det frågan om det mest följda flyget någonsin.
Källa: STT
Drottning Elizabeths kista framme i Buckingham Palace
Tusentals människor kantade gatorna i London när drottning Elizabeth II:s kista kördes till det kungliga slottet Buckingham Palace i centrum av London från flygbasen Northolt under tisdagskvällen.
På onsdag kommer kistan att föras i procession från slottet till Westminster Hall i den brittiska parlamentsbyggnaden vid Themsen inför begravningen på måndag.
Källa: BBC
Drottningens kista flögs till London
Strax före klockan 21 finsk tid på tisdagskvällen landade det flygplan som transporterade drottning Elizabeth II:s kvarlevor till England från Skottland, där hon avled på slottet Balmoral i torsdags.
Drottningens kista mottogs av en delegation på flygbasen Northolt i norra London. Bland annat premiärminister Liz Truss och försvarsminister Ben Wallace var på plats.
För en vecka sedan utsågs Liz Truss till premiärminister av den 96-åriga drottningen.
Källa: Reuters
Drygt 26 000 såg drottningens kista i Edinburgh
På tisdagseftermiddagen lokal tid avslutades drottningens lit de parade i St Giles' Cathedral i Skottland.
Tusentals människor väntar utanför för att se när kistan förs till flygfältet och flygs till London.
Från Buckingham Palace kommer kistan att föras i procession till Westminster Hall under onsdagen. Sedan får allmänheten i fyra dygns tid defilera förbi kistan före begravningen på måndag.
Westminster Hall kommer att hålla öppet dygnet runt för att så många som möjligt ska kunna hedra drottningen.
Källa: BBC
Yttrandefriheten i Storbritannien på tapeten – republikaner demonstrerar med tomma skyltar
En majoritet av britterna sörjer drottning Elizabeth II, men det betyder inte att alla vill att landet ska fortsätta vara ett kungadöme.
En del antimonarkister har tagit tillfället i akt och demonstrerat i samband med kung Charles III trontillträde och i vissa fall har de förts bort av polis.
I Edinburg uppges en man ha blivit gripen efter att ha ropat något till prins Andew medan prinsen med sina syskon gick bakom sin mors kista från Holyroodhouse till St Giles' Cathedral på måndagen.
I Oxford uppger en man att han greps av polisen för att ha ropat "Vem valde honom?" när den nya kungen utropades. Mannen släpptes senare, men enligt polisen utreds fallet som störande beteende.
Antimonarkister har nu börjat demonstrera med blanka skyltar i stället för skyltar med text på, för att på så sätt kombinera sin protest mot monarkin med en protest mot att man på sina håll inte har fått uttrycka republikanska åsikter under sorgetiden efter drottningens död.
Källa: The Guardian
Skolelev exalterad efter att ha skakat hand med kung Charles – se hans reaktion här
Kung Charles III och drottninggemål Camilla har under sin resa i Hillsborough i Nordirland träffat en grupp skolelever.
Det var glada miner då eleverna fick skaka hand med kungligheterna. Speciellt en pojke blev extra upprymd.
Du kan se hans reaktion i videon nedan:
Kung Charles besöker Nordirland
Kung Charles III har anlänt till Nordirland för sitt första besök i den delen av Storbritannien sedan han blev kung.
Kungen konstaterade att hans mor, drottning Elizabeth II, "aldrig slutade be för det bästa för det här stället och dess folk".
Charles mottog också den nordirländska lagstiftande församlingens kondoleanser med anledning av drottningens död.
Efter besöket i Stormont, som Nordirland lagstiftande församling kallas efter platsen där den sammanträder, reste Charles och drottningemålen Camilla vidare till byn Hillsborough, där hundratals människor hade samlats för att välkomna kungaparet.
Hillsborough Castle är det enda kungliga residenset i Nordirland och det är där lokalbefolkningen har lagt ner blommor för att visa sin sorg över drottningens bortgång.
Källa: BBC
Drottning Elizabeths kista i Edinburgh – publiken får ta sina farväl i St Giles' katedral
Elizabeth II:s kista fördes längs Royal Mile i den skotska huvudstaden Edinburgh i en högtidlig procession som skådades av tusentals människor som var på plats för att visa respekt för Storbritanniens längst regerande monark.
Processionen tog sig till stor del genom en respektfull tystnad, men en person greps för att ha stört ordningen.
Kung Charles och hans syskon, Anne, Andrew och Edward, gick bakom likbilen, flankerad av det kungliga regementet i Skottland och en avdelning av kungens livvakter i Skottland, Royal Company of Archers.
Charles, Anne och Edward bar alla militäruniformer, medan Andrew inte gjorde det. Andrew fråntogs sina militära hederstitlar på grund av sin vänskap med den amerikanska sexförbrytaren Jeffrey Epstein.
Kistan kommer att ligga i St Giles' Cathedral i 24 timmar innan den flygs till London på tisdag.
På onsdag kommer drottning Elizabeths kista att placeras på en vagn och föras genom London till Westminsterpalatset, där människor får ta sina sista farväl.
Hundratusentals personer väntas ta sig dit – enligt BBC står en del redan nu i kö.
Presidentparet deltar i drottning Elizabeths begravning
President Sauli Niinistö deltar med sin maka Jenni Haukio i drottning Elizabeths begravning, meddelar presidentens kansli.
Begravningen äger rum i katedralen Westminster Abbey i London måndagen den 19 september.
Dagen innan deltar presidentparet i en mottagning på det kungliga slottet Buckingham Palace med kung Charles III som värd.