Hoppa till huvudinnehåll

Trumps sista julpynt i Vita huset

Presidentfamiljen Trump firar sin fjärde och sista jul i Vita huset i år. Men pyntet är inte mindre satsat för det.

Den officiella julgranen i Vita huset kommer från Shepherdstown, West Virginia. Den har placerats i blåa rummet och är cirka 5,5 meter hög.

I granen hänger dekorationer som bland annat skolbarn har gjort.

Temat för juldekorationerna i år är "vackra USA" (America the Beautiful).

Vita huset dekorerades i julskrud av över 125 frivilliga som ställde fram 62 julgranar, 106 kransar, mer än 366 meter girlanger, 17 000 rosetter och över 3 200 ljusslingor.

Hela huset, med 132 rum, pyntades under Thanksgiving-helgen.

Bland dekorationerna finns också en miniatyrversion av Vita huset – ett pepparkashus!

I röda rummets julpynt hyllas räddningspersonal.

Att ha kransar i fönstren är en tradition i Vita huset. Melania Trump har inte slopat kutymen.

Det var Melania Trump som presenterade Vita husets julpynt på måndagen. Till traditionen hör att det är just presidentfrun som presenterar juldekorationerna för pressen.

"Jag har glädjen att dela "vackra USA" och hylla vår fantastiska och majestätiska nation. Tillsammans firar vi det här landet som vi är stolta över att kalla vårt hem", skrev Melania Trump på Twitter.

Melania Trump tackade alla amerikaner hon fått träffa i egenskap av presidentfru.

"Det som binder samman alla amerikaner är en respekt för våra traditioner, värderingar och för vår historia. Årets dekorationer inspirerades av det här. Tack alla i personalen och alla frivilliga som jobbade för att huset skulle bli färdigt för julhögtiderna", sa Melania Trump.

Familjen Trump firar sin fjärde och sista jul i Vita huset. USA:s nästa president, Joe Biden, förbereder sig för att flytta in i Vita huset i mitten av januari.

Också finländare köper allt mer julljus och en del gillar en mer amerikansk stil med mer ljus och olika sorters ljusfigurer.

Källor: Reuters, Vita husets pressmeddelande, EBU, AP

Bildkällor: Reuters, EBU, All Over Press