Hoppa till huvudinnehåll

Miljonsatsningen bär frukt

Dalsbruk ser båtgäster som aldrig förr

Kimitoöns kommun har med EU-stöd satsat en miljon euro på gästhamnen - lika mycket som DB-Marina satsat på småbåtshamnen.

Vi har besökt hamnen sedan 2008 och det är verkligen kul att se utvecklingen. Skulle man få önska något så skulle bättre märkning av oreserverade båtplatser sitta bra.

Karl-Johan Janhonen

Janhonen med familj har kommit körande från Borgå och övernattat två nätter i Dalsbruks gästhamn. Bryggorna får beröm, liksom den nya bistron.

- Sen är det behändigt att komma hit med bil eller buss också, så vi ska byta besättning senare idag och två andra vänner kommer ombord ikväll, säger han.

Vågbrytaren fungerar också som besöksbrygga för dem som bara gör ett kort stopp under dagen.

Trafiken till och från vågbrytarbryggan var livlig.

Den nya bistron och bryggorna med alla segelbåtar gör att fokus inte längre bara ligger på fabriksområdet

Sam Forsbom.

DB-Marinas styrelseordförande Sam Forsbom är positivt överraskad av tillströmningen av kunder till den nyöppnade bistron.

- Det var vi inte riktigt beredda på, som tur är har vi två jätteduktiga kockar och ett bra team. Tyvärr hann vi inte få terrassen helt färdig, meningen är att den ska löpa hela vägen runt piren. Men så här blev det också lite tid för eftertanke inför nästa år, säger han.

Seppo Piipponen från Nurmijärvi hade besökt Dalsbruk för 10 år sedan på motorcykel. Han och resekumpanen Leena Palonen från Helsingfors var mycket imponerade av den förnyade hamnen.

- Mycket positivt överraskad av hur fint man gjort det. Som turist saknar jag nog ingenting, här finns precis det man behöver, säger Piipponen.

- Alla utrymmen är städade och fräscha, och jag gillar att det är lite lugnare stämning här, vissa hamnar är så väldigt trånga och det är full "holabaloo" hela tiden, säger Palonen.

.

Vågbrytaren gör det mycket enklare att tanka nu. Om de ännu skulle snygga till industrihallarna så skulle det bli riktigt bra sen.

Annette Lindholm

Annette, Lars och Max Lindholm är på besök i Dalsbruk över dagen. De har stugan nära och tycker att det är trevligt att fler hamnar utvecklas och blir mer attraktiva.

.

Gjord av

Amanda Ölander

Publicerad 18.7.2021 18:03