Hyppää sisältöön

Essotella lähes sadan kesähoitajan vaje, Sosterissa sijaisten saatavuus aiempaa huonompi

Essotella on jatkuvasti avoinna runsaasti hoitajan tehtäviä. Noin puolet näistä on vakituisia. Sosterista kerrotaan, että alalle hakeutuminen on vähentynyt kaiken kaikkiaan.

Leikkaussalihoitaja Tiina Kirssi työntää tavarakärryjä Mikkelin keskussairaalan käytävällä.
Varsinkin sairaanhoitajille on Essotessa vaikea löytää kesäsijaisia. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Antti Seppälä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän Essoten alueelta puuttuu vielä lähes sata hoitajaa tulevalta kesältä.

Hallinto- ja henkilöstöjohtaja johtaja Pasi Marjakangas kertoo, että osassa terveyspalvelujen yksiköitä on ollut vaikeuksia etenkin sairaanhoitajien sijaisten löytämisessä.

Suurimmat vaikeudet kesähoitajien saamisessa on vanhus- ja vammaispalveluissa, missä vaje on noin 35 hoitajaa. Eniten lähihoitajia ja sairaanhoitajia puuttuu kotihoidosta.

Essoten vanhus- ja vammaispuolella on jatkuvasti noin 50 lähihoitajan ja sairaanhoitajaa tehtävää auki, yli puolet avoimista tehtävistä on vakituisia.

Sosterin ylihoitaja Mari Teittinen kertoo, että alueella ei ylipäätään ole riittävästi hoitohenkilöstöä. Alan koulutuksiin hakeudutaan entistä vähemmän, mikä vaikuttaa opiskelijamäärän kautta käytettävissä olevaan sijaistyövoimaan.

Sijaistyövoimaa Sosteriin on saatu aiempia vuosia huonommin, mutta Teittisen mukaan terveydenhuollon supistuksiin ei ole tarvetta.

Suosittelemme sinulle