Hyppää sisältöön

M/S Katarinalle turkulainen ostaja – nimi säilyy ja kotisatama jää Kotkaan, mutta lopulliset käyttökohteet täsmentyvät vielä

Kotka-Haminan koulutuskuntayhtymän Ekamin johtaja sanoo, että Katarinaa käytetään jatkossa kauppamerenkulkuun.

Seitsemänkymppisestä on moneksi. Merenkulkuopetuksen koululaivana tunnettu, kohta 70-vuotias Katarina valmistettiin alun perin kelirikkoalukseksi ja matkustajalaivaksi. Sitä on käytetty myös tutkimusaluksena. Kuva: Kiira Ikävalko / Yle

Koululaiva Katarinan huutokaupan voittaja on selvillä. Aluksen ostaja on turkulainen hinaajavarustamo Alfons Håkans, joka huusi korkeimman tarjouksen Estläne-nimimerkin takaa. Hinta hilautui viime sunnuntaina päättyneessä huutokaupassa hieman yli puoleen miljoonaan euroon.

Katarinan kotisatama säilyy Kotkassa, kertoo varustamo Alfons Håkans. Se on vielä auki, mikä on aluksen sijoituspaikka jatkossa. Katarina-nimi on tarkoitus säilyttää, ja laivan on tarkoitus seilata Suomen lipun alla jatkossakin.

Alfons Håkansin toimitusjohtaja, merikapteeni Joakim Håkans kertoo Ylelle, että alukselle ei ole vielä projekteja. Yhtiöllä on yli 60 alusta, ja sillä on toimintaa myös Suomen ulkopuolella.

Laivan myyneen Kotka-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekamin johtaja, rehtori Sami Tikkanen sanoo, että he ovat sen verran saaneet tietoa ostajalta, että Katarina siirtyy laajassa mielessä kauppamerenkulkuun.

Toimitusjohtaja Joakim Håkans kehuu Ylelle laivan hyvää majoituskapasiteettia ja sanoo, että sitä hyödynnetään jatkossa.

Ensin kaupat, sitten luovutus

M/S Katarina on määrä luovuttaa uudelle turkulaisomistajalle syksyn aikana, kunhan kauppa on ensin suoritettu loppuun saakka.

– Se pyritään tietysti tekemään mahdollisimman pian, täsmentää Ekamin Tikkanen aikataulua.

Hän kertoo Ekamin olevan tyytyväinen kaupan lopputulokseen ja laivan herättämään kiinnostukseen.

Alfons Håkans on koulutuskuntayhtymälle tuttu toimija entuudestaan, sillä Ekamin opiskelijoita on ollut varustamon laivoilla ohjatuissa harjoitteluissa.

Lue lisää: Koululaiva Katarinasta tarjottiin yli puoli miljoonaa euroa – aluksen toivotaan pysyvän Kotkassa

Suosittelemme sinulle